Εκδήλωση: “Οι γυναίκες νικούν με το όπλο στο χέρι-Ιστορίες γυναικείας χειραφέτησης»

Το ΝAΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική απελευθέρωση, σας προσκαλούν στην εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο : “Οι γυναίκες νικούν με το όπλο στο χέρι – Ιστορίες γυναικείας χειραφέτησης στη ζωή, στη δουλειά και στον πόλεμο”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων του ΝΑΡ, Κλεισόβης 9, Πλ. Κάνιγγος, το Σάββατο 28/11/15 στις 19:00.

Ομιλητές :

Ντιλμπέρ Κ. μαχήτρια από το Κομπάνι.

Βούλα Τάκη, Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στο χρέος και τη λιτότητα, Χώρος αλληλεγγύης γυναικών Θεσσαλονίκης.

συντονίζει η Ειρήνη Δαφέρμου, Π.Ε. ΝΑΡ

«Μεγάλωσα μαθαίνοντας για τη γυναίκα, για την απελευθέρωση και για τον κοινό μας αγώνα και το πράγμα αυτό που έμαθα ήθελα να το εξηγήσω και σε άλλους. Ποτέ δε σκέφτηκα ότι θα είμαι ελεύθερη και ήσυχη αν δεν είναι και ο λαός μου. Αυτό που έμαθα κι αυτό που θα κάνω είναι πως θα δίνω πάντα όλη μου την ενέργεια για τη γυναικεία απελευθέρωση.» (απόσπασμα από την συνέντευξη της Ντιλμπερ Κ. στο Πριν και στις Αναιρέσεις)

Απέναντι στην κυρίαρχη ιδεολογία της έμφυλης καταπίεσης και των προκαθορισμένων κοινωνικών ρόλων και ταυτοτήτων το Σάββατο 28/11/15 στις 19:00, θα έχουμε την τύχη να ανοίξουμε τη συζήτηση για τη γυναικεία χειραφέτηση στη ζωή, στη δουλειά και στον πόλεμο, συνομιλώντας με γυναίκες ενεργά αντιπαραδείγματα των σύγχρονων καπιταλιστικών προτύπων.

nar-gynaikes-28-11-2015 (1)