Αναιρέσεις 2015 στο Βόλο 5 & 6 Ιούνη!

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2015, πολιτικές- πολιτιστικές εκδηλώσεις

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

5-6 ΙΟΥΝΗ  Πολυτεχνείο – Πεδίον του Άρεως

Είσοδος ενίσχυση 5 ευρώ για 5/6 – Είσοδος ελεύθερη για 6/6

politiko_programma_volos

Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Αναιρέσεις θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου. Στο γνώριμο χώρο του Πολυτεχνείου στο Πεδίον τους Άρεως, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα βάλει τα δυνατά της για να σταθεί αντάξια στους καιρούς και να μπορέσει να συμβάλει στην ανυπόταχτη θεωρία και πολιτισμό. Κόντρα στα ψευτοπρότυπα της εποχής παλεύουμε για φθηνό λαϊκό πολιτισμό προσιτό σε όλους. Η προσπάθεια του φεστιβάλ αποτελεί πλευρά της πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης την νΚΑ μέσω των λεσχών, περιοδικού και κάμπινγκ “Αναιρέσεις”. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Ιουνίου.

Το ετήσιο ραντεβού των Αναιρέσεων επιδιώκει να είναι μια συνάντηση με αντίστοιχη συμβολή και ένα παράθυρο στον κόσμο που ονειρευόμαστε. Σε πείσμα των νόμων της αγοράς, θα στηθεί και πάλι από εκατοντάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα, χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις. Σαν να έχουμε βάλει στόχο να φέρουμε μια προβολή της νέας κοινωνίας της συλλογικότητας, της συνεργασίας και της αυταπάρνησης στο σήμερα. Στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες του, καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Όχι απλά για να παρευρεθούν ή να μας στηρίξουν οικονομικά. Αλλά για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις σκέψεις μας, να στοχαστούμε για το σχέδιο που θα κάνει πράξη την αντεπίθεση κόντρα στον συμβιβασμό και την υποχωρητικότητα.

Την Παρασκευή 5 Ιούνη το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στις 19:30 με την εκδήλωση «70 χρόνια από τη δολοφονία του Άρη Βελουχιώτη. Το δίλημμα επαναστατική ρήξη ή υποταγή ξανά στο προσκήνιο!» με ομιλητές τον Δημήτρη Γρηγορόπουλο από την ιδεολογική επιτροπή του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση και τον Δημήτρη Καλογιαννίδη, ιστορικό.

vic

Στις 21:30 στην σκηνή του φεστιβάλ θα βρεθούν στο αποκορύφωμα μιας μοναδικής συναυλιακής εμπειρίας οι Villagers of Ioannina City, μία πειραματική, ψυχεδελική, ροκ μπάντα από τα Ιωάννινα που συνδυάζουν τον post rock ήχο με την παραδοσιακή μουσική από την Ήπειρο όπως δεν τα έχει καταφέρει κανείς μέχρι τώρα και στίχους που εκφράζουν τον πόθο μιας ολόκληρης γενιάς για ριζική ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων. Μαζί τους οι Burn the Sun από Αθήνα και οι ΝΟΜΑ, Mr.Pulse και Wild Orang από Βόλο που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο πιο θορυβώδες live του φετινού καλοκαιριού στη πόλη.

Το πλούσιο πρόγραμμα του Σαββάτου 6 Ιούνη ξεκινά στις 18:00 με το workshop «Attack στον εργασιακό μεσαίωνα. Η ανατρεπτική οργάνωση και δράση του κόσμου της επισφάλειας». Την εμπειρία από το κίνημα των επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων με την καθοριστική συμβολή της attack θα μας μεταφέρει Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, μέλος της συλλογικότητας.

Στις 19:30 θα διεξαχθεί η εκδήλωση «Για μία νέα διεθνή ενάντια σε ιμπεριαλισμό, φασισμό, εθνικισμό! Από το Ντονμπάς μέχρι το Κομπανί οι λαοί νικάν με το όπλο στο χέρι» με την παρουσία μελών των αποστολών σε Αν. Ουκρανία και Κομπανί στις οποίες συμμετείχε αποφασιστικά και η νΚΑ και το ΝΑΡ. Ομιλητές θα είναι ο Κώστας Φουρίκος από το αντιφασιστικό καραβάνι στην Αν. Ουκρανία, ο Παύλος Αντωνόπουλος από το καραβάνι αλληλεγγύης στο Κομπανί και ο Πέτρος Μανιάτης μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης.

Στις 22:00 το πρόγραμμα συνεχίζεται με προβολή ταινιών μικρού μήκους νέων σκηνοθετών. Θα προβληθούν οι ταινίες Casus Belli, Iceberg, Chamomile και πολλές άλλες δημιουργίες.

afisa_party_small

Τέλος τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η μέρα θα κλείσει με το DJ setSummer funky groove” με τους dj 70freak και Batafoukos Case οι οποίοι μέχρι το πρωί θα ξεσηκώσουν όλο το Πολυτεχνείο με τις funk, breakbeat, house, electro swing, hip hop/ trap επιλογές τους για ένα μοναδικό αφιέρωμα με βάση την funk αμερικάνικη παράδοση της ταραγμένης δεκαετίας του 70.

Στο χώρο θα βρίσκεται έκθεση βιβλίου και θεματικά περίπτερα με την παρέμβαση και την πρόταση της νΚΑ για την παιδεία, την εργασία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τα διεθνή, τον στρατό, κτλ, όπως και το νέο τεύχος του περιοδικού των Αναιρέσεων, το ΠΡΙΝ, και έντυπα της νΚΑ και του ΝΑΡ με θεωρητικό και ιδεολογικό περιεχόμενο.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και των συναυλιών θα λειτουργεί μπαρ με ποιοτικό και φτηνό ποτό, μπύρα και μοναδικά κοκτέιλ, ενώ θα υπάρχει και φαγητό και χώρος καθήμενων.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΗ

19:30: Εκδήλωση: “70 χρόνια από την δολοφονία του Άρη Βελουχιώτη. Το δίλημμα επαναστατική ρήξη ή υποταγή ξανά στο προσκήνιο!”

21:30: ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους:

Wild Orang / Mr.Pulse / NOMA

Burn The Sun / VIC (band).

Είσοδος ενίσχυσης 5 ευρώ (με μπύρα για άνεργους-μαθητές)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΗ

18:00 Workshop: “Attack στον εργασιακό μεσαίωνα! Η ανατρεπτική οργάνωση και δράση του κόσμου της επισφάλειας”

19:30 Εκδήλωση: Για μία νέα διεθνή ενάντια σε ιμπεριαλισμό, φασισμό, εθνικισμό. Από το Ντονμπάς μέχρι το Κομπανί οι λαοί νικάν με το όπλο στο χέρι!

22:00: Προβολή ταινιών μικρού μήκους

00:00 DJ set: “SUMMER FUNKY GROOVE” πλατάνια αρχιτεκτονικής

70freak / The Batafoukos Case

Είσοδος ελεύθερη για 6/6

Πληροφορίες στο www.nka.gr, www.narnet.gr, www.anaireseis.gr

anaireseis_prog_2015_volos

Scroll to Top