Εγκαίνια του νέου χώρου της Λέσχης Αναιρέσεις Χανίων!

Από τη δημιουργία της τρία χρόνια πριν, η Λέσχη Αναιρέσεις στα Χανιά, είχε σκόπο να δημιουργήσει “ένα σημείο αναφοράς στην πόλη”, με διαρκή παρέμβαση σε ζητήματα θεωρίας, πολιτισμού, ιστορίας και πολιτικής. Με προσπάθειες όπως, η ομάδα “Γραφιστική από «τα κάτω»” και το “Μαρξιστικό Εργαστήρι”, βραδιές κινηματογράφου και μέρες με συλλογική κουζίνα, κατάφερε να στεγάσει μια σειρά δραστηριοτήτων ώστε να συμβάλλει στην καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της νέας εργατικής ηθικής και του νεολαιίστικου ριζοσπαστισμού.

Το Σάββατο 11 Ιούνη, η Λέσχη επιστρέφει στο νέο της χώρο, Νεάρχου 39, μετά από μια εξάμηνη προσπάθεια σκληρής δουλειάς και με πολύ μεράκι από τους δημιουργούς της.

Πρόγραμμα εγκαινίων:

20:00 | Προβολή ταινίας “Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του άνθρακα”

23:00 | Πάρτυ
*στο χώρο θα λειτουργήσει και βιβλιοπωλείο, με τίτλους από εκδόσεις ΚΨΜ και Σύγχρονη Εποχή

13301373_1755183944695231_3796453160936726711_o

Στόχος των Λεσχών «Αναιρέσεις» που λειτουργούν σε πολλές περιοχές της χώρας που δημιουργούνται ύστερα από πρωτοβουλία μελών της «νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση», του «Νέου Αριστερού Ρεύματος» (συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ευρύτερου δυναμικού νεολαίας και εργαζομένων της κάθε πόλης, είναι να αποτελέσουν «σημεία συνάντηση των πιο ανήσυχων ρευμάτων της αντικαπιταλιστικής, κομμουνιστικής πολιτικής θεωρητικής αναζήτησης, της κριτικής και της ριζοσπαστικής θεωρίας. Ένα ζωντανό εργαστήρι ανταλλαγής, επεξεργασίας, συγκρότησης και εξόρμησης των επαναστατικών ιδεών, ένα εργαστήρι συλλογικής οργάνωσης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρονου αλλά και ένα χώρο για να στεγάσει τις συναντήσεις μας, τον καφέ, το ποτό, τις συζητήσεις και την – εναλλακτική στο κυρίαρχο μοντέλο – ψυχαγωγία μας. Ένα χώρο που θα ενώνει τη γνώση με τη διασκέδαση μετατρέποντας ταυτόχρονα τη διασκέδαση σε εμπειρία μάθησης, δίνοντας στη γνώση μια διασκεδαστική διάσταση».

Σας περιμένουμε!

Scroll to Top