Εκδήλωση: “Η σχέση εθνικού-διεθνικού στο σήμερα” | Σάββατο 4/3 19.00

Με βάση το τελευταίο τεύχος των Τετραδίων Μαρξισμού για την κομμουνιστική απελευθέρωση, η Λέσχη Αναιρέσεις παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια εκδήλωση για τη σχέση του εθνικού-διεθνικού στη σύγχρονη εποχή, Σάββατο 4 Μάρτη στις 19.00. Μαζί μας για να συζητήσουμε θα βρίσκονται τα μέλη της συντακτικής επιτροπής και αρθρογράφοι Γρηγορόπουλος Δημήτρης και Συριόπουλος Μπάμπης.

Το νέο τεύχος του περιοδικού επιδιώκει να συμβάλλει στην ανώτερη ανάδειξη, ερμηνεία και κατανόηση της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης της Ε.Ε., από την σκοπιά των εργατικών συμφερόντων. Εντός αυτής της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης της Ε.Ε., αλλά και με βάση τις παγκόσμιες τεκτονικές αλλαγές που διαμορφώνονται σε διεθνές επίπεδο λόγω της κρίσης του σύγχρονου καπιταλισμού, διαμορφώνεται μια νέα σχέση ανάμεσα στα έθνη και στις ολοκληρώσεις, ανάμεσα στην εγγενή τάση για διεθνοποίηση του κεφαλαίου από την μία και στην όξυνση των ανταγωνισμών από την άλλη, μια νέα σχέση εθνικού-διεθνικού σε τελική ανάλυση. Αυτό το νέο τοπίο που διαμορφώνεται επιτάσσει μια βαθιά μελέτη και συζήτηση, και ένα πρώτο βήμα επιδιώκουμε να είναι η εν λόγω συζήτηση που θα βασίζεται στην παρουσίαση των σχετικών άρθρων του νέου τεύχους.

Η Λέσχη των Αναιρέσεων φιλοδοξεί να είναι σε μόνιμο επίπεδο ένας χώρος που θα φιλοξενεί αυτές τις αναζητήσεις και συζητήσεις, και ταυτόχρονα με τις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της θα φωτίζει σημαντικές πλευρές της θεωρητικής επεξεργασίας και διαπάλης, της μεταφοράς ιστορικής εμπειρίας του εργατικού κινήματος επιδιώκοντας να είναι φορέας ενός νέου εργατικού και νεολαιίστικου πολιτισμού.

Scroll to Top