Μαρξιστικό Εργαστήρι: 1η Συνάντηση

Στα πλαίσια της καμπάνιας «200 χρόνια Μαρξ» η οποία οργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, η Λέσχη αναιρέσεις ανασυστήνει το Μαρξιστικό εργαστήρι.

Την ερχόμενη Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 σας περιμένουμε στην πρώτη μας συνάντηση στον φιλόξενο χώρο της Λέσχης.

Το «Μαρξιστικό Εργαστήρι», φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια πολύπλευρη διαδικασία μελέτης, έρευνας και αυτό – μόρφωσης πάνω στο μαρξικό και μαρξιστικό έργο, στην ευρύτερη ριζοσπαστική θεωρία που παράχθηκε και παράγεται στο έδαφος των κοινωνικών αγώνων και της πάλης των εργατών ιστορικά και ανά τον κόσμο στην κριτική, το διάλογο και την αντιπαράθεση με άλλα ρεύματα ανταγωνιστικά και μη.

Θεωρητικά ανήσυχοι σε ταραγμένους καιρούς.

Σε μια ανήσυχη εποχή, με μεγάλες αλλαγές και τεράστιες προκλήσεις, με πρωτόγνωρες δυνατότητες και τάσεις κοινωνικής καταστροφής, ο ρόλος της θεωρίας είναι καθοριστικός κι αναντικατάστατος – ειδικά για τους νέους. Τόσο για την κατανόηση της κοινωνίας και των διεθνών κι επιστημονικών εξελίξεων, για τη βαθύτερη γνώση του ανθρώπινου όντος και του κόσμου όσο και για την προσπάθεια μετασχηματισμού τους. Δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε θεωρία ούτε για έναν οποιονδήποτε μετασχηματισμό. Μιλάμε για μια επαναστατική θεωρία, για έναν δημιουργικό μαρξισμό, που στρατεύεται στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της κομμουνιστικής χειραφέτησης. Για έναν ζωντανό κι αναπτυσσόμενο μαρξισμό, ξένο προς την αποστέωση και τους κάθε λογής δογματισμούς. Μιλάμε για μια κοινωνία χειραφέτησης από κάθε μορφή καταπίεσης, εκμετάλλευσης, αποξένωσης και εξουσίας, μια κοινωνία συλλογικής ιδιοκτησίας και δημιουργίας, ελεύθερων ανθρώπων και ελεύθερης-ισότιμης συνεργασίας των λαών, χωρίς πολέμους και με αρμονική συμβίωση ανθρώπου-φύσης.

Scroll to Top