Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ σε Βόλο και Λάρισα που πλέον ενοχλεί!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ σε Βόλο και Λάρισα που πλέον ενοχλεί!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ σε Λάρισα και Βόλο. Οι δυνάμεις της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση με μία μαζική πολιτική εξόρμηση στην εργατική νεολαία όλης της Θεσσαλία μετέφεραν το μήνυμα κάνοντας πράξη την αναβαθμισμένη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα για να μην γίνουμε χαμένη γενιά! Η επιβολή του 3ου και πιο βάρβαρου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, την ΕΕ και το ΔΝΤ συνοδεύτηκε με το τέλος των αυταπατών για την φιλολαϊκή διαχείριση της κρίσης του συστήματος εντός των πλαισίων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου είναι έτοιμες να εξαπολύσουν έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις τις εργασίας για την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Σε αυτό τον πόλεμο δεν θα διαλέξουμε το δρόμο της υποταγής και του ατομικού δρόμου. Η ενίσχυση των δυνάμεων της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και η οικοδόμηση δομών ανατρεπτικής εργατικής πολιτικής είναι η αποφασιστική νικηφόρα απάντηση στην αντεργατική βάρβαρη επίθεση.

Το Σάβββατο 28/5 έγινε προφεστιβαλική εκδήλωση στη Λάρισα « Οι θέσεις για μία απελευθερωτική παιδεία ενάντια στον σκοταδισμό των αστικών ιδεών». Η ενίσχυση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην νεολαία και στο φοιτητικό κίνημα της πόλης δίνουν αέρα ανατροπής και ελπίδας για το μέλλον του νεολαιίστικου κινήματος. Σε αυτή την βάση έγινε κουβέντα για την στόχευση των μαχών του επόμενου διαστήματος και τα βασικά κριτήρια που συγκροτούν την πρότασή μας για μία απελευθερωτική παιδεία. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Φωτεινή Κοσμοπούλου μέλος των Παρεμβάσεων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο Βασίλης Κοντελές, μέλος της νΚΑ.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 29/5 έγινε προφεστιβαλική εκδήλωση στα Τρίκαλα «Στέλνοντας βιογραφικά από τα παιδικά μας δωμάτια. Οι νέοι της ανεργίας, της εργασιακής περιπλάνησης, της ανασφάλειας, της επισφάλειας και της μετανάστευσης» με ομιλητές τον Στάθη Ντούρο, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ και του Παναγιώτη Σιούλα μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών αποτέλεσε μία πρώτη εμφάνιση των δυνάμεων της νΚΑ στην πόλη και ήρθαμε σε επαφή με νέους της εργασιακή περιπλάνησης.

Πριν το φεστιβάλ έγινε μαζική εξόρμηση στην πόλη του Βόλου και της Λάρισας με μοίρασμα και μικροφωνική σε κεντρικούς δρόμους που αναδείκνυαν τον πολιτικό χαρακτήρα και το μήνυμα του φεστιβάλ.

Την Παρασκευή 3 Ιούνη ξεκίνησαν και επίσημα οι εκδηλώσεις με την εκδήλωση «Η εργατική νεολαία διεθνώς οργανώνεται και νικά! Η προοπτική της κομμουνιστικής απελευθέρωσης απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.» Ομιλητές ήταν οι Γιάννης Σαλάπας, μέλος της ATTACK, Γιάννης Ευσταθίου από την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, Στέφανος Μολόχας, μέλος του ΚΣ της νΚΑ. Στην εκδήλωση μεταφέρθηκε μία εμπειρία από την δουλειά της οργάνωσης στην νεολαία της επισφάλειας, για τα γεγονότα στην Γαλλία και τις θετικές εξελίξεις στο εργατικό κίνημα στις ΗΠΑ και αναλύθηκαν η στρατηγική της αστικής τάξης στην Ελλάδα και διεθνώς καθώς και το αντικειμενικό πεδίο που διαμορφώνει τις συνθήκες για μία νικηφόρα επαναστατική απόπειρα για την κομμουνιστική απελευθέρωση.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με την δυναμική εμφάνιση των Εναλλάξ και κορυφώθηκε με την πρώτη εμφάνιση των Social Waste στην Λάρισα που αποτέλεσε ένα πρωτόγνωρο συναυλιακό γεγονός για την νεολαία της πόλης. Εκατοντάδες κόσμου ενίσχυσε το φεστιβάλ και συμμετείχε στο πρόγραμμα αφήνοντας υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά.

Το Σάββατο 4 Ιούνη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ στον Βόλο στο Πολυτεχνείο με την πολιτική εκδήλωση «Η αστική δημοκρατία χρεοκόπησε, μετά τι;» όπου δεκάδες κόσμου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του Παναγιώτη Μαυροειδή, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση. Ο ομιλητής ανέλυσε τις αντιδραστικές τομές όσον αφορά την αυταρχική θωράκιση του αστικού μπλοκ εξουσίας και την αναγκαιότητα να απαντηθεί το δημοκρατικό ζήτημα με αντικαπιταλιστική στόχευση και επαναστατική τακτική. Παρουσιάστηκε και η δουλειά που γίνεται με τα «Τετράδια Μαρξισμού» ώστε να ανοιχθεί μία βαθειά θεωρητική κουβέντα για μία σύγχρονη στρατηγική της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε από νωρίς μαζικά με το μοναδικό stand up comedy show του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου και του Μιχάλη Μαθιουδάκη  που πρόσφερε άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους θεατές. Την σκυτάλη πήραν Ζωή Τζαλαβρέτα and the band με ένα πλούσιο πρόγραμμα και στο τέλος ο Φοίβος Δεληβοριάς μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς του μπροστά το γεμάτο για ακόμη μία χρονιά χώρο του φεστιβάλ έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση. Στην συνέχεια το πρόγραμμα έκλεισε με τις επιλογές του Sirodoth στα decks μέχρι αργά!

Το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ πλέον έχει καθιερωθεί σαν την κορυφαία πολιτική γιορτή της ανυπόταχτης νεολαίας όχι μόνο στο Βόλο αλλά και σε όλη την Θεσσαλία. Την προετοιμασία και το στήσιμο του φεστιβάλ πλαισίωσαν δεκάδες κόσμου που στήριξε την προσπάθεια και ήρθε σε επαφή μαζί μας από την πολιτική εξόρμηση στους χώρους που σπουδάζει και εργάζεται η νεολαία. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε και όλο το κόσμο που στήριξε οικονομικά για ακόμη μία φορά το φεστιβάλ και την δουλειά της οργάνωσης για την αλλαγή του συσχετισμού στο κίνημα και στην μάχη των ιδεών με τις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Η ανάπτυξη και η γείωση των ανατρεπτικών ιδεών σε ολοένα και περισσότερο εργαζόμενο κόσμο δεν θα μπορούσε να μην βρει και απέναντί της τις δυνάμεις υποταγής που καθηλώνουν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Από τον δήμο Βόλου που δεν υποστήριξε με υποδομές (εξέδρα) όπως υποχρεούται να κάνει, μέχρι τις πανεπιστημιακές αρχές που έχουν μετρατέψει τους πανεπιστημιακούς χώρους σε θερμοκοιτίδες επιχειρηματικών δράσεων και προσπάθησαν χωρίς να το καταφέρουν να αρνηθούν την διενέργεια του φεστιβάλ στο πανεπιστήμιο. Μαζί στο ίδιο αντιδραστικό μέτωπο και η πρώτη αντισυγκέντρωση (!!) ενάντια σε φεστιβάλ κομμουνιστικής οργάνωσης από αντικομμουνιστικές ομάδες που δεν έχουν σχέση με το κίνημα, που με κραυγές ακραίας νεοφιλελεύθερης κοπής περί «καταπάτησης του δημοσίου χώρου από τους αριστερούς» προσπάθησαν με οργανωμένη προβοκάτσια να διαλύσουν το φεστιβάλ. Προφανώς και δεν τα κατάφεραν βρίσκοντας απέναντί τους ενιαία του διοργανωτές, τον κόσμο και τους καλλιτέχνες!

 

Scroll to Top