Οι Αναιρέσεις πάνε θέατρο! “Εμείς” του Γιεβγκένι Ζαμιάτιν. Παρασκευή 22/05.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου η Λέσχη των Αναιρέσεων σας προσκαλεί να δούμε από κοινού σε πρώτη παγκόσμια θεατρική απόδοση το δυστοπικό – φουτουριστικό μυθιστόρημα ΕΜΕΙΣ του Γιεβγκένι Ζαμιάτιν στο νέο χώρο του θεάτρου Αττις.

Το έργο Εμείς (γράφτηκε το 1921, εκδόθηκε το 1927) εξελίσσεται σε μελλοντικό χρόνο, περίπου 1500 χρόνια από σήμερα, ύστερα από έναν διακοσαετή παγκόσμιο πόλεμο. Στη διάρκεια του πολέμου μεγάλο μέρος του πληθυσμού αφανίζεται, χώρες καταστρέφονται και τα εναπομείναντα κράτη ενσωματώνονται σε μια ολοκληρωτική πολιτεία, το Μονοκράτος. Σε αυτό το τοπίο όπου τα πάντα ελέγχονται από τον “ευεργέτη”, δοκιμάζεται η ελευθερία και η ουσία της ύπαρξης των ανθρώπων.

Το έργο είναι το πιο γνωστό δημιούργημα του ρώσου συγγραφέα, ο οποίος έζησε την ρωσική επανάσταση όντας μπολσεβίκος, στην συνέχεια διαφώνησε και εγκατέλειψε την χώρα με μεσολάβηση του Μαξιμ Γκόρκι. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της μετα – επαναστατικής περιόδου της Ρωσίας και εμπνευστής του «δυστοπικού» μυθιστορήματος.

Την θεατρική παράσταση υπογράφει η ομάδα Σημείο Μηδέν, και μετά την παράσταση στον χώρο του θεάτρου θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Σάββα Στρουμπό.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-θεατρική απόδοση-σκηνική εγκατάσταση: Σάββας Στρούμπος

Μετάφραση – κατασκευή μουσικού οργάνου και καθισμάτων: Δαυίδ Μαλτέζε

Μουσική: Έλλη Ιγγλίζ

Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης

Κοστούμια: Αiram Μαρία Παπαδοπούλου

Κατασκευή σκηνικού: Χαράλαμπος Τερζόπουλος

Ώρα προσέλευσης 20.30, ώρα έναρξης της παράστασης  21.00, στο νέο χώρο του θεάτρου Άττις, Λεωνίδου 12 στο Μεταξουργείο. Τιμή εισόδου με τις Αναιρέσεις  10 ευρώ.

Τηλέφωνα κρατήσεων Αντιγόνη 6944435927 &  Γιώτα 6980874225

emeis

Scroll to Top