ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΤΡΑΣ 1-2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!


Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» διεξάγεται στην πόλη της Πάτρας. Το φεστιβάλ αποτελεί συνέχεια του συνολικού εγχειρήματος των «Αναιρέσεων» στην πόλη μας και φυσικά της Λέσχης “ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ” που λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια στο κέντρο (Ζαΐμη 69Α).Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα βάλει τα δυνατά της και φέτος για να σταθεί αντάξια στους καιρούς και να μπορέσει να συμβάλει στην ανυπόταχτη θεωρία και πολιτισμό.Κόντρα στα ψευτοπρότυπα της εποχής παλεύουμε για έναν λαϊκό πολιτισμό, προσιτό σε όλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.30! Στα πέτρινα κτίσματα του χώρου των Παλαιών Σφαγείων θα υπάρχουν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι οι  Φωτεινή Καραβασίλη και  Άννα Πήττα , με σπουδές στις καλές τέχνες και ενεργή συμμετοχή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας καθώς και ο Γιάννης Μπακαλάκος, που φωτογραφίζει συνθέσεις από βλέμματα, μορφές και γραμμές του αστικού τοπίου που μέσα από την ακινησία και τη σιωπή δίνουν στο μυαλό του αναγνώστη μια ιστορία με κοινωνική και πολίτικη μορφή. Παράλληλα στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με τίτλους από δεκάδες εκδόσεις. Πολιτική, ιστορία,οικονομία, λογοτεχνία , ποίηση, κόμικς και πολλά άλλα θα φιλοξενήσουμε και φέτος στο βιβλιοπωλείο , ενώ θα υπάρχει και πάγκος με μεταχειρισμένα βιβλία από 1 ευρώ! Το βιβλιοπωλείο θα λειτουργεί μέχρι και την έναρξη των συναυλιών.

Οι πολιτικές εκδηλώσεις

(ώρα έναρξης 6.30):

Πλούσιο και φέτος θα είναι το πολιτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ μας για ακόμη μια χρονιά επιδιώκει να αγκαλιάσει όλους τους προβληματισμούς και τις νέες αναζητήσεις του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Την Παρασκευή 1|6 :

«Ο κοινός μας αγώνας θα σιγήσει τα πολυβόλα τους!»

Ομιλητές:

Jovan Krajevski, μέλος της KE Levica

Elif Gorguδημοσιογράφος στην εφημερίδα Evrensel και μέλος του τμήματος διεθνών του ΕΜΕΡ (Κόμμα Εργασίας )

Ακρίτας Καλούσης, μέλος ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Νίκαιας Πειραιά και αποστολής εκπαιδευτικών για την καμπάνια «Ένα σχολείο για τη Γάζα»

Παυλόπουλος Γιώργος, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το Σάββατο 2|6:

«1818-2018: 200 χρόνια Μαρξ: μήπως είχε δίκιο;»

Ομιλητές:

Μαυροειδής Παναγιώτης, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και μέλος της συντακτικής ομάδας Τετραδίων Μαρξισμού

Παυλίδης Περικλής, επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ και συγγραφέας

Λιναρδάτος Φοίβος, μέλος του ΚΣ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το Σάββατο στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί και workshop με θέμα τις εξελίξεις στην τεχνική εκπαίδευση από την πρωτοβουλία του Ανυπότακτου Μαθητή και της Attack στην ανεργία και την επισφάλεια.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα (ώρα έναρξης 9.30):

Την πρώτη μέρα τη σκηνή θα ανοίξουν οι ντόπιοι Amber Dogs!! Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι Mr. Highway Band ,μία από τις ποιοτικότερες και πιο δραστήριες μπάντες της ανεξάρτητης rock σκηνής των τελευταίων ετών, καθώς και οι Black Hat Bones, ξακουστοί για τις ζωντανές εμφανίσεις τους και τις τεράστιες ποσότητες ενέργειας που αυτές εκκρίνουν .Και ολοκληρώνουμε την πρώτη μέρα με τους The Big Nose Attack ! Το συγκρότημα θεωρείται ένα απο τα πιο ενεργά εγχώρια μουσικά σχήματα, μετρώντας ήδη 4 Ευρωπαϊκές περιοδείες με εμφανίσεις σε αξιόλογα venues και φεστιβάλ!

Τη δεύτερη μέρα τη σκηνή θα ανοίξει ο Apostolos Gougoulakis με επιρροές από βαλκάνιο ήχο, ροκ και ρεμπέτικο. Συνεχίζουμε με τη μοναδική Φωτεινή Βελεσιώτου με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός απο τα γνωστά και αγαπημένα μας κομμάτια, φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπούδαιων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, Βασίλης Τσιτσάνης κ.α. Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς! Η δεύτερη μέρα θα κλείσει με ένα παραδοσιακό γλέντι με τους Fistiki Saloni !

Είσοδος ενίσχυσης 5 ευρώ/μέρα

Τραγουδάμε σε όλες τις γλώσσες του κόσμου για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών!

Scroll to Top