Συναυλία Αλληλεγγύης για πρόσφυγες & μετανάστες – Παρασκευη 22/4 19.30 Θησείο

Ανακοίνωση «Αναιρέσεις»

Οι «Αναιρέσεις» στηρίζουν την συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που διοργανώνεται την Παρασκευή 22/4 στον πεζόδρομο της Ερμού από την πρωτοβουλία «Αντισώματα».

Όπως αναφέρει και η ίδια η πρωτοβουλία «Την Παρασκευή 22 Απριλίου, καλλιτέχνες και αλληλέγγυοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας κόντρα στην ανασφάλεια και τον καθημερινό φόβο που συντρίβουν ντόπιους και μετανάστες, σε μια συναυλία – παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας». Σαν «Αναιρέσεις» επιλέγουμε να στηρίξουμε την πρωτοβουλία που πάρθηκε από ανθρώπους της τέχνης, με τους οποίους έχουμε βρεθεί μαζί όλα αυτά τα χρόνια και θεωρούμε πολύ σημαντικής σημασίας τέτοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, όπως και την ύπαρξη της πρωτοβουλίας «αντισώματα».

H πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς προέρχεται από τους ίδιους τους δημιουργούς οι οποίοι συμβάλλουν και με αυτό τον τρόπο στο ελπιδοφόρο μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στα κλειστά σύνορα, τους φράκτες, τις απελάσεις και την αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας – Ελληνικής κυβέρνησης. Οι Αναιρέσεις παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στις δράσεις, του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών Συλλόγων και συλλογικοτήτων, αυτοδιαχειριστικών εγχειρημάτων αλληλεγγύης όπως του «πέτρινου», εργατικών λεσχών και χώρων αλληλεγγύης, αντιμετωπίζουμε  τη  πρωτοβουλία που πήραν τα «αντισώματα», σαν μια ακόμη σημαντική και αναγκαία παρέμβαση στα πλαίσια του κινήματος.

Για αυτούς τους λόγους  καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, συνεχίζοντας να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, αλλά και την εναντίωση τους στον πόλεμο και στην επίθεση που όλοι δεχόμαστε καθημερινά στις ζωές μας. Ειδικά τώρα, που το κίνημα αλληλεγγύης γνωρίζει τις πρώτες τους διώξεις από τον κρατικό μηχανισμό, όπως αυτές εκφράζονται από τη κλήση του μέλους του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, φοιτητικών Συλλόγων και συλλογικοτήτων και μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Παύλου Αντωνόπουλου από την ασφάλεια του Λιμενικού με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για διέγερση, είναι αναγκαίο το κίνημα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια στήριξης της συναυλίας αλληλεγγύης, η Λέσχη «Αναιρέσεις» θα μείνει κλειστή την Παρασκευή 22/4 και δίνουμε όλοι ραντεβού στις 19:30 στον πεζόδρομο του Θησείου.

Antisomata-Live-Thisio-22-4-2016

Scroll to Top