[Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2019] Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει αν τον αλλάξουμε εμείς.

Οι Αναιρέσεις πήραν μια ανάσα μετά το ταξίδι στις τρεις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και επιστρέφουν για να ευχαριστήσουν όσες και όσους στήριξαν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ μας πανελλαδικά.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους/τις καλλιτέχνες και τους συναγωνιστές/στριες που πλαισίωσαν το πολιτιστικό και το πολιτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ είτε γεμίζοντας με ήχους και εικόνες τις σκηνές, είτε συμβάλλοντας με τις ομιλίες τους στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Για εμάς η σχέση αυτή ξεπερνά τα όρια διοργάνωσης-καλεσμένου. Ευελπιστούμε να περπατήσουμε σε κοινούς αγωνιστικούς δρόμους με τον κόσμο που παρεβρέθηκε και συνέβαλλε καλλιτεχνικά και θεωρητικά στο Φεστιβάλ.

Την ώρα που οι πόλεις μας γεμίζουν με καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα που διεκδικούν τον τίτλου του πρωτοπόρου, του νέου και του ριζοσπαστικού, τα μουσικά φεστιβάλ γίνονται η πιο κερδοφόρα μπίζνα για την βιομηχανία του θεάματος και η συζήτηση γύρω από τον πολιτισμό μονοπωλείται από ιδρύματα-ευεργεσίες εμείς αντιτάσσουμε την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα ως μέσα για την πραγματικά ανατρεπτική και απελευθερωτική έκφραση των «από κάτω».

Το εγχείρημα των Αναιρέσεων παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στη στήριξη νέων καλλιτεχνικών και θεωρητικών προσπαθειών και αναζητήσεων, στην ανάπτυξη ενός πεδίου ανεξάρτητης έκφρασης και παραδείγματος για την καθημερινή ζωή. Στοχεύουμε να ανοίξει και να διευρυνθεί ο διάλογος για μια ανεξάρτητη πολιτιστική δραστηριότητα και έκφραση και την αναγκαία πολύμορφη πολιτική δράση.

Η προφεστιβαλική μας εκδήλωση για την ανεξάρτητη παραγωγή στην κρίση έθεσε ερώτηματα τα οποία παραμένουν ενεργά για περαιτέρω προβληματισμό. Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε την τέχνη της χειραφέτησης, αυτής που θρυμματίζει τον καθρέφτη της δυστοπίας που ζούμε, κόντρα στην τέχνη που τον γυαλίζει.

* Βρείτε μας στη Λέσχη Αναιρέσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Χανιά.

——————————————————————————————————-
Some days after the end of our festival ANAIRESEIS in the three big cities of Athens, Thessaloniki and Patras we would like to thank all of you that supported this project.

Especially, we would like to thank the artists and our comrades that were part of the cultural and political aspects of the program respectively, filling with their distinctive voice the stages and the debates that took place those three days.
For us this is beyond the relationship between production team and guests. We hope that we will walk with all of you on the same path in the struggles to come.

Scroll to Top