Θεατρική παράσταση “Αναφορά” (Φ.Κάφκα) στο φεστιβάλ Αναιρέσεις, Κυριακή 8/6, ώρα 9:15μμ. Από την ομάδα “Roswitha”

 Η παράσταση αυτή θα παιχτεί στη σκηνή του φεστιβάλ των Αναιρέσεων την Κυριακή στις 9:15μμ, αμέσως μετά το θεατρικό μονόλογο “Μάμμα Τόνι”.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένα πίθηκος που έγινε άθρωπος παρουσιάζει την πορέια της μετάλλαξής του.

Ένα freak show που ξεκινά με την ηδονοβλεπτική διάθεση που συνοδεύει τέτοια θεάματα, στην διάρκεια του οποίου οι θεατές ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες συγγένειες με τον επί σκηνής πίθηκο.Ο φαινομενικά μονόλογος εξελίσσεται σε διάλογο ανάμεσα στο εξημερωμένο ζώο και τους πολιτισμένους θεατές αυτού.  Ένα παιχνίδι καθρεφτισμάτων. Στο τέλος ο πίθηκος έχει γίνει σαν εμάς, ένας από μας και μας κοιτά όπως εμείς αυτόν.

Στο κέντρο της παράστασης  τοποθετούμε το σύγχρονο δίλλημμα: ελευθερία ή διέξοδος;  Οι λόγοι για τους οποίους  ο ήρωας επέλεξε την διέξοδο. Η μετέπειτα πορεία του ήρωα και η κατάληξή του.

Ο ήρωας είναι ένας  πιθήκος- καλλιτέχνης στο κλουβί- σκηνή.

Ο χώρος είναι ο χώρος μιας σκηνής θεάματος.

Τα μέσα της αφήγησης είναι αυτά του show, μικρόφωνο, projektion, μουσική και  φώς λειτουργούν σε πρώτο επίπεδο αισθητικά και έπειτα δημιουργούν το περιβάλλον της αφήγησης. Η παράλλληλη προβολή ενός βίντεο λειτουργεί από τη μία εικαστικά, ταυτόχρονα όμως υπενθυμίζει συναισθηματικά την απώλεια μιας ανέμελης φυσικής κατάστασης.

8eatrikh parastash anafora

Scroll to Top