Αναιρέσεις 2013: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ

 

Οι εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το φετινό φεστιβάλ «Αναιρέσεις» λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη διόγκωση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής. Φτώχεια, της ανασφάλεια, εκμετάλλευση, καθώς και κρατική καταστολή, τρομοκρατία και ποινικοποίηση των αγώνων ως αναγκαία συνοδευτικά. Πως μπορούν άραγε οι διοργανωτές του φεστιβάλ των Αναιρέσεων, το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση να επιμένουν στο σύνθημα «Η γενιά της κρίσης να γίνει γενιά της Επανάστασης»;  Υπάρχει και η άλλη όψη της πραγματικότητας και ακριβώς αυτή θέλουμε με τη δράση και την παρέμβαση -και το φεστιβάλ είναι μια πλευρά της δικής μας παρέμβασης- να αναδείξουμε. Υπάρχει η όψη των δυνατοτήτων που αναβλύζουν από τη φθορά του αστικού πολιτικού συστήματος, από τη φθορά του ίδιου του καπιταλισμού, από τη νέα ριζοσπαστικοποίηση που αναδύεται. Μαζί με τις νέες δυσκολίες και τα ανώτερα καθήκοντα που επίσης θέλουμε να μπουν στις πρώτες γραμμές της συζήτησης.

Σε αυτή τη βάση το ζήτημα της επικαιρότητας του κομμουνισμού, της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος εντός συνθηκών κοινωνικού πολέμου που κυβέρνηση και αφεντικά του κήρυξαν, κορυφαία ζητήματα για το «με ποιον τρόπο θα αλλάξουμε τον κόσμο», που απασχολούν τους επαναστάτες το κράτος, η κυβέρνηση, η επανάσταση και η εξουσία θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων μαζί και με άλλες ιδιαίτερες πλευρές της δράσης μας: το ζήτημα του περιβάλλοντος, των δημόσιων αγαθών και της κατεύθυνσης ξεπουλήματός τους, το μαθητικό κίνημα, οι εργατικές λέσχες και άλλες μορφές οργάνωσης που προκύπτουν στις γειτονιές μας, οι κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις του μαζικού αθλητισμού.

Όλα αυτά και άλλα πολλά επιδιώκουμε να δούμε σε μια συνάντηση με άλλες συλλογικότητες, με καλλιτέχνες, διανοούμενους και δημιουργούς. Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων είναι ανοιχτό και φιλοξενεί ταξικά σωματεία, συλλογικότητες εργαζομένων και άλλες πρωτοβουλίες συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης που παλεύουν για αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, πολιτιστικές πρωτοβουλίες που αντιμάχονται τη τηλεοπτική αποχαύνωση και τον αγοραίο πολιτισμό.  Θέλει να αποτελέσει και φέτος μια συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους νέους σε όλη την Ελλάδα, που να κοιτάει προς έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ κι ΕΕ, αφεντικά και φασίστες, χωρίς καπιταλισμό και εξαθλίωση.

 

Scroll to Top