Οι σπουδαστές των Δραματικών Σχολών συσπειρώνονται και διεκδικούν συλλογικά την επαναλειτουργία των σχολών

Πλάι με τους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας θα γίνει αύριο η κινητοποίηση των Συλλόγων των Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου & Κινηματογράφου έξω από το ΥΠΠΟΑ την Πέμπτη 14/1 στις 12 π.μ.


Η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών σημειώνει στην ανακοίνωση της:
Οι σπουδαστές των Δραματικών Σχολών συσπειρώνονται και διεκδικούν συλλογικά την επαναλειτουργία των σχολών:
  • Σε ένα σύστημα εκπαίδευσης κυρίως ιδιωτικού χαρακτήρα, με τις δραματικές σχολές να υπάγονται στο YΠΠΟΑ και όχι στο Υπουργείο Παιδείας και με υποτιμημένα και μη αναγνωρισμένα πτυχία.
  • Σε μία σειρά κυβερνήσεων που στοχευμένα εθελοτυφλούν για τα παραπάνω και ταυτόχρονα οργανώνουν ένα σχέδιο για τον Πολιτισμό ως τουριστική ατραξιόν και ως πυλώνα οικονομικής και μόνο ανάπτυξης.
Εμείς ως Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών παλεύουμε για:
  • Μια Ανώτατη Ακαδημαϊκή Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση. Ενάντια στην στοχοποιημένη, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, απαξίωση οποιασδήποτε συντονισμένης πρόνοιας για την επίλυση των χρόνιων και δομικών προβλημάτων της λειτουργίας των δραματικών σχολών.
  • Έναν Απελευθερωτικό πολιτισμό, από τα κάτω, με χαρακτήρα δημόσιο, καθολικά προσβάσιμο και υπέρ των εργαζομένων του.
Στηρίζουμε τον αγώνα των σπουδαστών για:
  • Την άμεση επαναλειτουργία των σχολών μας.
  • Την εξασφάλιση, από το Υπουργείο Πολιτισμού, των κατάλληλων μέσων (μάσκες, παροχή COVID*19Test- όπως χρησιμοποιούνται στις υπόλοιπες πρόβες και γυρίσματα – καθώς και, μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολών, ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα και συντονισμό των μαθημάτων, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στη σχολή, π.χ. κυλιόμενο ωράριο).

Γνωστοποιούμε πως οι σχολές μας πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίες διασφαλίζουν την εύρυθμη διεξαγωγή των μαθημάτων με τήρηση των υγειονομικών κανόνων που αφορούν στην πανδημία του COVID-19 (μεγάλες αίθουσες, μεγάλος προαύλιος χώρος, εγκεκριμένα μηχανήματα εξαερισμού αιθουσών, μικρός αριθμός φοιτητών κατ’ αναλογία τετραγωνικών μέτρων). Την πλήρη αναπλήρωση όλων των ωρών, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών μαθημάτων που έλαβαν χώρα τους προηγούμενους μήνες, όπως προβλέπουν τα Φ.Ε.Κ. των σχολών μας για τα πρακτικά μαθήματα. Την δημιουργία σαφούς σχεδιασμού διεξαγωγής διπλωματικών εξετάσεων των τελειόφοιτων των δραματικών σχολών, των παραστάσεων των σπουδαστριών/ών χορού, καθώς και των προαγωγικών εξετάσεων των υπολοίπων ετών σε όλες τις σχολές. Την οικονομική ενίσχυση των σπουδαστριών/ών και την συμπερίληψη τους στο μέτρο της μείωσης ενοικίων και του επιδόματος ενοικίου, όπως προβλέπεται ήδη για τους φοιτητές Α.Ε.Ι.
Όλη η ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου & Κινηματογράφου:
Η ανακοίνωση στήριξης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών: https://tinyurl.com/yyrgynam
Scroll to Top