Εκδήλωση για τις εξελίξεις σε Αργεντινή & Χιλή στη Λέσχη Αναιρέσεις

Οι Ανοιχτές Φλέβες της Λατινικής Αμερικής: Οι Εξεγέρσεις και ο Κοινωνικός Κανιβαλισμός

 

Εκδήλωση – Συζήτηση | Αργεντινή, Χιλή: Εργατικό κίνημα & επαναστατική Αριστερά απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, την «προοδευτική» διαχείριση & την άνοδο του φασισμού.

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 στις 18:30, σας περιμένουμε στη Λέσχη Αναιρέσεις σε Αθήνα (Φερών 3, Βικτώρια), Πάτρα (Ζαΐμη 69Α) και Θεσσαλονίκη (Πελοποννήσου 4), όπου ταυτόχρονα θα συζητήσουμε και θα ενημερωθούμε για τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην Αργεντινή και την Χιλή με την συμβολή των:

  • Guillermo Kane, εκλεγμένος στη Βουλή της Πολιτείας του Μπουένος Άιρες με το Εργατικό Αριστερό Μέτωπο (FIT-U), μέλος του Partido Obrero (Αργεντινή).
  • Olga Aguirre, Αγωνίστρια της Οργάνωσης Fuerza 18 de Octubre (Χιλή).
  • Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση.

Στην αφίσα απεικονίζεται η χαρακτηριστική φωτογραφία του ακροδεξιού (και αυτοπροσδιοριζόμενου ως αναρχοκαπιταλιστή…) προέδρου της Αργεντινής Javier Milei με το αλυσοπρίονο, ως σύμβολο των επερχόμενων μεταρρυθμίσεων του, ώστε μεταξύ άλλων να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες, να καταργήσει τα μισά υπουργεία της κυβέρνησης, να πουλήσει κρατικές εταιρείες και να εξαλείψει την κεντρική τράπεζα. Συνολικά το πρόγραμμά του είναι η απόλυτη «ελευθερία» της αγοράς, ακόμα και αν αυτή αφορά την αγοραπωλησία ανθρώπινων οργάνων. Οποιαδήποτε παρέμβαση του κράτους θεωρείται από τον Μιλέι ως «κομμουνισμός», ενώ υπόσχεται την κατάργηση ακόμα και της κεντρικής τράπεζας. Διακηρύσσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, ασφάλισης και μια σαρωτική αντεργατική μεταρρύθμιση.

📝Αρθρογραφία του «ΠΡΙΝ» για τις τελευταίες εξελίξεις σε Αργεντινή & Χιλή:
🔗Χιλή: Ένας αριστερός πρόεδρος, με σύνταγμα… Πινοτσέτ: http://tinyurl.com/5n8x9eya
🔗Αργεντινή: Ολοταχώς προς τον κοινωνικό κανιβαλισμό: http://tinyurl.com/47u56656
🔗«Αναρχο-καπιταλισμός», το επόμενο… στάδιο του νεοφιλελευθερισμού: http://tinyurl.com/yk2ph79a

Γενική Αρθρογραφία

Έκδοση των Αναιρέσεων «Διαστάσεις της Εμπειρίας των Πικετέρος»

Χιλή

Αργεντινή

 

Scroll to Top