Η καλλιτεχνική ομάδα που προσπαθεί να βρει “φωνή” στην “αφωνία”

Μια νέα καλλιτεχνική ομάδα, που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, κάνει την εμφάνιση της στο προσκήνιο. Ο λόγος για την καλλιιτεχνική ομάδα “Φωνή στην Αφωνία” που δεν φοβάται να τολμήσει και να αφυπνίσει τον κόσμο μέσα από την ίδια την τέχνη. Σε καιρούς που αμφισβητείται η στρατευμένη και πολιτικοποιημένη τέχνη αυτή η ομάδα κάνει τη συνειδητή επιλογή και με πολύ μεράκι προσπαθεί να κριτικάρει όλα αυτά που βιώνουμε. Παραθέτουμε το κειμενάκι που μας στείλανε για να σας συστηθούν με τον δικό τους, μοναδικό, τρόπο.

“Είμαστε μια καλλιτεχνική κινηματική ομάδα που δημιουργηθήκαμε με αφορμή την Πρωτοβουλία Αγώνα φοιτητών/ριών  Πάτρας. Δημιουργηθήκαμε τώρα , γιατί η απάντηση στην βαναυσότητα του συστήματος προς στον λαό δεν μπορεί να περιμένει ούτε μέρα! Τώρα που η στρατευμένη τέχνη ποινικοποιείται, που κάθε μορφή αγώνα καταστέλλεται, που το δικαίωμα στη ζωή ανήκει σε όλο και λιγότερους, τώρα που ο λαός δεν αντέχει να χάσει άλλα, ερχόμαστε να απαντήσουμε πως  τίποτα από αυτά δεν θα περάσει ! Στην βιαιότητα του συστήματος εμείς απαντάμε με τέχνη, απαντάμε με τραγούδια , με ζωγραφιές , με φωτογραφίες, με χορό! Στην συνεχή προσπάθεια κατακρεούργησης της ανθρώπινης ζωής, εμείς απαντάμε πως θα μας βρουν στους δρόμους! Ενωνόμαστε με κάθε πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας , με τους εργάτες, τους μετανάστες, τις άστεγες, με κάθε άνθρωπο που παλεύει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα , που αγωνίζεται για τους πολλούς ενάντια στην κυριαρχία των λίγων, με κάθε άνθρωπο που θέλει να απαθανατίσει τη μέρα που ο κόσμος επιτέλους θα μας ανήκει!”
Ελπίζουμε πως κι άλλες τέτοιες προσπάθειες θα βγουν στο φως, στους βάρβαρους και εξοντωτικούς καιρούς που ζούμε.  Τέχνη που αφυπνίζει, που αφουγκράζειται τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας, που προσπαθεί να σπάσει τα ατομικά αδιέξοδα, που θέτει ερωτήματα, παρακινεί, σατυρίζει την καθημερινότητα και οραματίζεται έναν άλλο, καλύτερο, κόσμο.

Δείγμα της δουλειάς της καλλιτεχνικής ομάδας!

Παραθέτουμε το link της σελίδας της ομάδας στο Facebook ώστε να την επισκεφτείτε και να στηρίξετε την δουλειά της ομάδας.
https://tinyurl.com/ypjch7tu

Scroll to Top