Οι Αναιρέσεις παρουσιάζουν το «Τσοντοκόμικ 2»

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 20:00 το project Αναιρέσεις σας προσκαλεί, στη παρουσίαση και συζήτηση για την ανθολογία κόμικς, «Τσοντοκόμικ 2 – Η Αθήνα Ένα Μεγάλο Κρεβάτι».
Μετά την ευχάριστη έκπληξη του πρώτου Τσοντοκόμικ, μιας συλλογής κόμικ με ιστορίες αποκλειστικά από γυναίκες και λοατκι άτομα, η ομάδα επιστρέφει δριμύτερα και συνεχίζει το εγχείρημα να δώσει το απαραίτητο βήμα προς μια πιο πολύχρωμη ενδυνάμωση της φωνής πολλών καλλιτεχν(ρι)ών και αναγνωστ(ρι)ών.
Έτσι, σπάζοντας την συνήθη (από άνδρες δημιουργούς) αντικειμενοποιημένη απεικόνιση της σεξουαλικής πράξης, του γυναικείου σώματος, προσφέρει μια αναζωογονητική ματιά στην απελευθέρωση του ανθρώπινου σώματος. Είναι φανερό πως οι ιστορίες της ανθολογίας (από τις δημιουργούς: Κορίννα Μέι Βεροπούλου, Στέλλα Στεργίου, Lussaki, Ρομπέρτα Γιαϊτζόγλου Watkinson, Κατερίνα Μ., Poisoner, Σιλένα Νικολοπούλου, Σμαρ, Γεωργία Ζάχαρη, Σιαδώρα, Έλενα Γώγου, ultramarie, βαμπιροπούλα) δίνουν στη κάθε μία ιστορία τον προσωπικό της τόνο.
Μιλάνε για το σεξ ως απόλαυση για όσους/ες/α εμπλέκονται, για μια πράξη επικοινωνίας, έντονης τρυφερότητας που θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο στην εγχώρια και διεθνή σκηνή των κόμικς. Όπως αναγράφεται και στο οπισθόφυλλο του κόμικ: «Όλοι ξέρουμε κάποιον που ξέρει κάποιον που ξέρει κάποιον που έχει περάσει από το ίδιο κρεβάτι με εμάς. Συνήθως το ξέρουμε και εμείς. Μπορεί να είναι ο γείτονάς μας, ο πλησιέστερος περιπτεράς ή και η αδελφική μας φίλη».
Μαζί με όλη την ομάδα του Τσοντοκόμικ 2, σας περιμένουμε στο βιβλιοκαφέ red n’ noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη) να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις!

Facebook Event: Οι Αναιρέσεις παρουσιάζουν το «Τσοντοκόμικ 2»

Scroll to Top