Τέχνη εν μέσω καραντίνας από τη μεριά των μη προνομιούχων

Η ταινία μικρού μήκους Αντικρίζοντας το Άρρητο/Facing the Ιrrational αποτελεί το ντεμπούτο των Brinjoka Project. Είναι μια ερασιτεχνική/πειραματική προσπάθεια να προσεγγιστεί η ανθρώπινη ψυχολογία με φόντο την υγειονομική κρίση που διανύουμε, την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τον εγκλεισμό στο σπίτι.

Άρρητο (αυτό που δεν μπορεί να ειπωθεί/προσδιοριστεί) είναι το άγνωστο και απρόβλεπτο της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Γι αυτό και το πρότζεκτ παλατζάρει μεταξύ ρεαλισμού και σουρεαλισμού. Αρχικά αποτυπώνει την κατάσταση που ζούμε, τις εξελίξεις που τρέχουν γύρω μας, την προσπάθειά μας να μείνουμε ψύχραιμοι. Μετά όμως όλα παραμορφώνονται, η  μουσική αλλάζει και ο ήρωας παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες.

Οι συμβολισμοί πολλοί, όπως η κούκλα που περιστρέφεται διαρκως για να επιστρέψει πάλι στο ίδιο σημείο. Σε περίοδο καραντίνας κι εγκλεισμού η ενδοσκόπηση είναι -μάλλον- αναπόφευκτη. Άραγε πόσο έτοιμοι είμαστε να αντικρίσουμε, να ανακαλύψουμε, να διαχειριστούμε τον ίδιο μας τον εαυτό; Τα συμπεράσματα που -ίσως- βγάλουμε αποτυπώνουν την πραγματικότητα ή είναι απλώς ένα προϊόν πίεσης και φόβου; Άραγε η επόμενη μέρα θα μας βρει πιο φοβισμένους και αποξενωμένους; Ή θα καταλάβουμε ότι για ό,τι μας συμβαίνει δε φταίει ο ιός αλλά το σύστημα και θα το αλλάξουμε;

Εμείς πιστεύουμε στο δεύτερο.

Scroll to Top