Αναιρέσεις: 2013 Η Αυλαία στην Πάτρα: 24 – 25 Μάη σε νέο χώρο, στα ΤΕΙ

970099_364072543694019_1940621995_n

Η αυλαία του πανελλαδικού φεστιβάλ ανοίγει στην Πάτρα στις 24, 25 Μαΐου, σε νέο χώρο, στο ΤΕΙ Πάτρας. Την πρώτη μέρα Παρασκευή 24 Μάιου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση που για τίτλο της διαλέγει μία διάσημη ρήση του Μάρξ «ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ». Ο ασφυκτικός κόσμος που η κρίση και οι συνέπειες της έχουν δημιουργήσει και ο δρόμος που η αριστερά πρέπει να ακολουθήσει για να τον υπερβεί τίθενται στο επίκεντρο της συζήτησης με το ζήτημα της εξουσίας να ιεραρχείται ως ιδιαίτερα σημαντικό για μια σύγχρονη αριστερή επαναστατική τακτική. Ο Κώστας Τριχιάς από την πλευρά της  μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ, ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος Π.Ε. ΝΑΡ και ο Νίκος Κωστόπουλος  μέλος του ΚΣΟ της ΑΡΑΝ θα επιχειρήσουν να συμβάλλουν στελεχώνοντας το πάνελ της πρώτης εκδήλωσης των Αναιρέσεων. Ο παλιός μας γνώριμος, φίλος και συνοδοιπόρος ο B.D. Foxmoor θα πάρει τη σκυτάλη στη συναυλία που θα ακολουθήσει με τους Active Member και το φιλοξενούμενό από την Αυστραλία Luka lesson. Τους ive Member στη σκηνή θα συντροφέψουνε κι άλλες ενδιαφέρουσες μπάντες οι  Φράξια, οι Beyond Perception και οι Spinners. Τη δεύτερη μέρα Σάββατο 26 Μάιου θα υπάρξει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα : “Η παιδεία στο απόσπασμα, οι καθηγητές σε αγώνα” Μια προσπάθεια να συζητήσουμε όλα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες με μια απεργία που πολεμήθηκε, ενέπνευσε αλλά και προδόθηκε. Σε μια προσπάθεια να βγάλουμε κάποια πιο προωθητικά συμπεράσματα και να συμβάλλουμε έτσι ώστε οι επόμενες μάχες να δοθούν από καλύτερες θέσεις οι Αναιρέσεις φιλοξενούν ως ομιλητές τον Αλέκο Αναγνωστάκη, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ ΚΑΙ πρώην πρόεδρο της ‘Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, τον Παύλο Αντωνόπουλο καθηγητή, μέλος των παρεμβάσεων και τον Ηλία Ηλιόπουλο, ιδιωτικό εκπαιδευτικό. Σημαδεύουμε στο μέλλον πετυχαίνουμε στο παρόν ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούμε και στην Πάτρα και όπου αλλού λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ. Τι καλύτερο λοιπόν να κλείσει η πρώτη φετινή «παράσταση» των Αναιρέσεων με το Χρήστο Θηβαίο και τους Mr. Highway Band, τους Υπεραστικούς αλλά και το -all time classic- ρεμπέτικο γλέντι με τους Φώτη Βεργόπουλο και Κώστα Κωστάκη.

Στο χώρο θα βρίσκονται επίσης θεματικά περίπτερα σε σχέση με το Εργατικό κίνημα το Φοιτητικό κίνημα την αριστερά τον πολιτισμό, workshops καθώς θα λειτούργει και βιβλιοπωλείο.

Για πρόσβαση στο χώρο του ΤΕΙ θα υπάρχουν λεωφορεία από το κέντρο της Πάτρας τα οποία θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Scroll to Top