Παράδοση ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙ στη Λέσχη ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ

Christchurch, NZ

Η πολιτική και πολιτιστική λέσχη ‘αναιρέσεις’ ανακοινώνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους πως θα πραγματοποιηθεί σειρά μαθημάτων σκάκι για όσους δε γνωρίζουν τους κανόνες του ή βρίσκονται σε αρχάριο επίπεδο και θέλουν να βελτιωθούν.  Τα μαθήματα θα παραδίδονται δωρεάν.

Πήραμε αυτήν την απόφαση με αφετηρία τη σκέψη πως το δικαίωμα στο παιχνίδι, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό είναι πανανθρώπινο και καθολικό. Με τη ματιά στραμμένη στην ημέρα που η πρόσβαση σε αυτές τις δραστηριότητες θα είναι ελεύθερη επιλογή για όλους  και δε θα στερείται από κανένα.

Ο διαρκής αγώνας των ανθρώπων για επιβίωση αφήνει πολύ λίγο καιρό για όσα δεν προσφέρουνε άμεσο υλικό αντάλλαγμα – και πιο ειδικά  χρήμα. Το σκάκι δεν είναι ένα εργαλείο για να κερδίσεις. Τουλάχιστον εμείς δεν το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο.

Στον καπιταλισμό, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, ότι δεν εμπορευματοποιείται αφήνεται να ρημάξει. Το σκάκι, από τη φύση του, είναι δύσκολο να γίνει εμπόρευμα. Δεν είναι τυχερό παιχνίδι για να παίζεται στα καζίνο και να διαφημίζεται παντού με λεζάντες τύπου ‘παίξε και κέρδισε τώρα’.

Το σκάκι προσφέρει σε όποιον ασχοληθεί μαζί του την ψυχαγωγία του να παίζεις μια παρτίδα με ένα φίλο και το αποτέλεσμα να εξαρτάται μόνο από τις δυνάμεις σου. Τρόπους σκέψης κατά τη λήψη αποφάσεων. Άσκηση για το μυαλό στην εύρεση δύσκολων δρόμων. Τρόπους διαχείρισης καταστάσεων και του αισθήματος της νίκης και της ήττας. Διδάγματα για τους κανόνες που υπάρχουν στην πάλη των αντιθέτων. Την χαρά της ανακάλυψης μιας σωστής κίνησης ή ενός σχεδίου και την αποτελεσματική εφαρμογή του. Πολλά άλλα που μόνο όποιος μυείται βαθιά στα ΄μυστικά’ του μπορεί να κατανοήσει.

Δηλώσεις συμμετοχής για τα μαθήματα στο e-mail skakianaireseis@yahoo.com. Σε περίπτωση που ο αριθμός τους είναι μεγάλος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η σκακιστική ομάδα των αναιρέσεων

Scroll to Top