Η Παιδική Γωνιά στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023 | Πρόγραμμα

Η Παιδική Γωνιά επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις, στις 9-10-11 Ιουνίου στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, με πλούσιο πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ από τις 19:00 και μετά.


Παρασκευή 9 Ιούνη | «Παραμύθια από ‘δω κι από ‘κει»

Ήτανε μια φορά ένα αστέρι που έπεσε από το ουρανό γιατί ερωτεύτηκε μια κατσίκα… και ένας σπόρος που δεν ήθελε να φυτρώσει… και μια πολιτεία σκοτεινή που κανένας δεν χαμογελούσε. Ιστορίες για μικρούς & μεγάλους. Γιατί η φαντασία δεν έχει ηλικία!

Συγγραφή & αφήγηση:
Κων/νος Σβόλης: «Άμπρα»
Αγγελική Σαρακινού: «Η περιπλάνηση ενός σπόρου»
Μαρία Κουτρώνα: «Η κατσίκα»


Σάββατο 10 Ιούνη | «Μαμά έχουμε πρόβα»

Μια μουσική διαδραστική αλλά και εκπαιδευτική παράσταση που σκοπό έχει να μπολιάσει στους μικρούς μας φίλους τον ιό της μουσικής και να τους μεταδώσει τη μαγεία του ρυθμού και της μελωδίας.

Tα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση (μουσικοί ναύτες), είτε επαναλαμβάνοντας ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα είτε τραγουδώντας όλα μαζί. Στο τέλος, τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν και η ζωντανή μουσική και ο χορός ξεσηκώνουν τη διάθεση μικρών (και μεγάλων!)

Η ιστορία βασίζεται με κύριο ήρωα της τον David Bowie (Μάξιμο Ιωνάθαν) στο απέραντο διάστημα.
Όπου το Space Oditty και ο Ζiggy Stardust συναντάνε τους μουσικούς μας ναύτες με την βοήθεια του Μαέστρο, Μανέστρο Μανού και του Γκάλαξι Πωλ.

Μια γνωριμία με κεντρικό ήρωα της με έναν από τους πρωτοπόρους της μουσικής που γράψανε ιστορία. Οι πλανήτες τα αστέρια και οι ήχοι, γίνονται μέρος της αφήγησης που εξιτάρει την φαντασία των παιδιών, με έναν νέο τρόπο στον κόσμο της μουσικής μέσω του διαστήματος.

Η πρωτότυπη μουσική και τα μοτίβα της, είναι σε ακούσματα reggae, rock n roll, blues και την πολυφωνία από την παράδοση. Μέσα από εύληπτες και απλές μελωδίες. Ένα παραμύθι, που έχει αναφορά στη φιλία την επικοινωνία την αλληλεγγύη και την αμεσότητα μεταξύ τους.

Μέσα από τους ήχους τις μελωδίες τον ρυθμό και την ανάγκη της έκφρασης, με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο. Ενώ νοηματικά προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά χωρίς ίχνος διδακτισμού και με όσο το δυνατόν περισσότερο χιούμορ ώστε να τους δημιουργήσει εικόνες και συναισθήματα μέσα από την μουσική.

Συντελεστές Παράστασης:
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αναστασάτου
Πρωτότυπη Μουσική – Προσαρμοσμένη Μουσική / Στίχοι: Μανώλης Μπρίμπος
Kείμενα: Μανώλης Μπρίμπος – Κατερίνα Αναστασάτου
3d Video Animation: Βαγγέλης Ντεζές
Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Βαλσαμάκη – Κατερίνα Αναστασάτου
Ηθοποιός: Kωνσταντίνα Ρουμελιώτη
Ζωντανή Μουσική επί Σκηνής: Aλέξανδρος Βαρσάνης (Κρουστά) Κάλλια Γκρίνια (φωνή)
Χριστόφορος Κανάκης (Ακουστικό Μπάσο) Μανώλης Μπρίμπος (Κιθάρα Φωνή)
Συνολική Διάρκεια Αφήγησης 65 λεπτά


Κυριακή 11 Ιούνη | «Φίλοι & οικογένεια χωρίς αγένεια» | Εργαστήρια συμπερίληψης, κατανόησης και ξεγνοιασιάς, με τον Γιώργo Κωνσταντινίδη, Παιδοψυχολόγο.


Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023: https://tinyurl.com/yc35pj7e
Δελτίο Τύπου: https://tinyurl.com/3w4td5ap
Facebook Event: Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023 | 9-10-11 Ιουνίου | Facebook

Stay Tuned
Website: https://anaireseis.gr & https://festival.anaireseis.gr
Facebook: anaireseis
Instagram: anaireseis.theproject
Twitter: anaireseis
YouTube: anaireseis
TikTok: anaireseis

 

Scroll to Top