Δυναμικά επέστρεψε το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 στα Γιάννενα

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επέστρεψε για άλλη μία χρονιά στα Ιωάννινα και έριξε την αυλαία του χθες, ύστερα από ένα 2ήμερο γεμάτο διάλογο, συζήτηση και χορό!

Δύο κεντρικές εκδήλωση για τον πόλεμο και την περιβαλλοντική και ενεργειακή κρίση με εισηγήσεις και παρεμβάσεις φώτισαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους/-ες και τη νεολαία στο φόντο των εξελίξεων.

Λίγο μετά τις 23:00 ξεκίνησε και το πολιτιστικό μέρος του Φεστιβάλ. Το Σάββατο, την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, ξεκινήσαμε με μια νύχτα αφιερωμένη στη rock, με τους ήχους των ΩχΤοΜηδέν, Spellbound. Ύστερα διασκεδάσαμε σε folk τόνους με τους Μουκλιόμος. Φωνές, κιθάρες και ντραμς συνέθεσαν ένα υπέροχο φεστιβαλικό stage. Την Κυριακή, δεύτερη και τελευταία μέρα, ολοκληρώσαμε αυτό το ταξίδι υπό τους ήχους του μπουζουκιού με τους: Ορφέα Τσακτσίρα, Καλλιρρόη Πετράκη, Κώστα Βασδέκη, Μάριο Τούμπα και Χρήστο Καραβίδη! Οι φίλοι και οι φίλες, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι γέμισαν το Θεατράκι, τραγούδησαν και χόρεψαν μέχρι το ξημέρωμα!

Μετά τη λήξη των συναυλιών, όπως συλλογικά τα μέλη και οι φίλοι/-ες της νΚΑ και του ΝΑΡ στήσαμε το Φεστιβάλ, καθαρίσαμε και παραδώσαμε το δημόσιο χώρο που μας φιλοξένησε. Κάθε χρόνο, αλλά και σε όλο το φάσμα του Project Αναιρέσεις, αποδεικνύουμε πως εμείς, ο καθένας και η καθεμία από εμάς, αν οργανωθούμε, αν δουλέψουμε συλλογικά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα και δεν χρειάζεται χορηγούς. Είναι όπλο που απελευθερώνει τον άνθρωπο!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022, τους ομιλητές και τις ομιλήτριες των εκδηλώσεων, τους καλλιτέχνες και τις καλλιτέχνιδες που μας χάρισαν μοναδικές στιγμές και όσους/-ες μας στηρίξατε με την παρουσία σας.

Ραντεβού στο Camping Αναιρέσεις 2022!

Για όλα τα τελευταία νέα για τις Αναιρέσεις στα Γιάννενα και τη λειτουργία της Λέσχης συντονιστείτε:
https://anaireseis.gr
Facebook: Αναιρέσεις Ιωάννινα | Facebook
Instagram: @anaireseis.theproject
Twitter: @anaireseis
YouTube: Project Αναιρέσεις

 

Scroll to Top