Ξαναδημιούργησε με τις δηλώσεις του ο Θάνος Τζήμερος

Ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Αναιρέσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θάνος Τζήμερος προχωρά σε φασιστικές δηλώσεις, στοχοποιώντας αυτή τη φορά το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο «πολιτικός» δημοσίευσε την αφίσα του προγράμματος του Φεστιβάλ κοροϊδεύοντας πως θα γίνει ανακατάληψη του ΑΠΘ, ότι θα υπάρχουν αναρχοσταλινοτραμπούκοι ομιλητές και ότι η ΝΔ μας ανέχεται. Να ενημερώσουμε τον κ. Τζήμερο πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάθεται άπραγη, αλλά έχει φοβηθεί τόσο πολύ τις αντιδράσεις των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, των εργαζομένων και του λαού που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους τρομοκρατήσει και να σωπάσουν.

Η αθλιότητα δεν έχει τέλος θα μπορούσε να πει κανείς, αλλά τι μπορεί να περιμένει κάποιος από τον άνθρωπο που κάνει χιουμοράκι για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που αναζητά τον νόμο που θα περιορίσει τις διαδηλώσεις, που στηρίζει την εκλογή της ακροδεξιάς στην Ιταλία και εύχεται «και στα δικά μας», που θέλει την πανεπιστημιακή αστυνομία να τριγυρνά μέσα στα Πανεπιστήμια και να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται – όπως σε μια συναυλία που διασκεδάζει ο κόσμος ας πούμε.

Καμία εντύπωση δεν μας κάνει η στοχοποίηση ενός Φεστιβάλ αναγνωρίσιμο εδώ και δεκαετίες από την αγωνιζόμενη νεολαία και τον λαό, που συσπειρώνει κάθε χρόνο ανθρώπους που ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία, δίχως εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση. Που προσπαθεί να συμβάλει στην ανατροπή της επίθεσης που δεχόμαστε και μιλά για την αναγκαία αντικαπιταλιστική αριστερά και πώς θα χαλάσει τα σχέδια της αστικής τάξης και του κεφαλαίου, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας. Με την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση προσπαθεί να διαμορφώσει το πολιτιστικό αντιπρόταγμα των από κάτω.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση. Απειλές στη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, στο project Αναιρέσεις, στην αγωνιζόμενη νεολαία και τον λαό δεν περνάνε. Δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, ούτε ανησυχούμε από τις προτροπές του γνωστού «πολιτικού».

Μένουμε πιστοί στο κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 «Η Νεολαία δεν Πολεμά, Επαναστατεί! Παλεύει, Δημιουργεί, Γράφει Ιστορία». Συλλογικά θα πάρουμε πίσω το ΑΠΘ, δίνοντας ζωή και τον τόνο πως δεν θα μας ξεφορτωθούν μέχρι να διώξουμε κάθε ίχνος αστυνομοκρατίας, τρομοκρατίας και φασιστών. Ζωντανεύοντας το πανεπιστήμιο με ανατρεπτικές ιδέες, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, μα κυρίως από την καθημερινή μας δράση μέσω των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων των καθηγητών, των ερευνητών, των εργαζόμενων δυναμώνοντας τον αγώνα για δημόσια, δωρεάν παιδεία, χωρίς καταστολή και πανεπιστημιακή αστυνομία. Η καταστολή κάθε φωνής αμφισβήτησης και αγώνα, κάθε ανατρεπτικής πολιτικής και πολιτιστικής δράσης, δεν μας φοβίζει, μας πεισμώνει.

 

Scroll to Top