Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2023 – Δέκα Χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη από τον Σύλλογο Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας».

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις και τη μεγάλη διαδήλωση στις 18/9! Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει!

Ανακοίνωση

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Την 18.09.2023 συμπληρώνονται δέκα ολόκληρα χρόνια από τη νύχτα που το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τον Παύλο μην κατορθώνοντας να τον νικήσει. Δέκα χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος δεν έκανε βήμα πίσω στη θέαση του ναζιστικού τάγματος και στάθηκε όρθιος για να υπερασπιστεί τους φίλους του, τη σύντροφό του, την οικογένεια του, τη γειτονιά του, την ιστορία μας, όλους μας. Δέκα χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος δεν υπέκυψε στο φόβο και δε δίστασε να έρθει αντιμέτωπος με το οργανωμένο τάγμα των νεοναζί. Δέκα χρόνια από τη νύχτα που η στάση του Παύλου καθόρισε τους αντιφασιστικούς αγώνες της επόμενης δεκαετίας, διαμόρφωσε το αντιφασιστικό φρόνημα των επόμενων γενεών και αποτέλεσε την αρχή μιας μακράς και επίπονης διαδικασίας που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη των φασιστών της Χ.Α. σε δικαστικό επίπεδο, αλλά και την πάταξη των οπαδών του φασισμού σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

10 χρόνια Αντιφασιστικό Κίνημα

Το αντιφασιστικό κίνημα στη χώρα μας έχει πολύ βαθιές ρίζες. Όπως και ο Παύλος με τη στάση του, τη μουσική του και τη ζωή του τιμούσε τους αγώνες του παρελθόντος ενάντια στο φασισμό, έτσι και ο Σύλλογός μας αποδίδει τον σεβασμό που αρμόζει σε όλους και όλες που στις σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας στάθηκαν με την πλευρά της ζωής και μάχονταν τους οπαδούς του θανάτου.

Κοιτώντας πίσω, πέρασαν ήδη δέκα χρόνια από την δολοφονία του, από το 2013, όταν η Χ.Α. ήταν κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου και με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του εγχώριου κεφαλαίου, είχε κατακλείσει το δημόσιο λόγο και χώρο με το δηλητήριο της φασιστικής προπαγάνδας. Δολοφονίες, επιθέσεις δημόσιες και μη, γκεμπελισμός και πογκρόμ λάμβαναν χώρα και η ελληνική κοινωνία μάτωνε κάθε μέρα.

Η στάση του Παύλου εκείνο το βράδυ και το αίμα του που κύλησε στο πεζοδρόμιο έδειξε σε όλους μας τον δρόμο.

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Το αντιφασιστικό κίνημα που αναγεννήθηκε μέσα από τον Παύλο εκείνο το βράδυ έγινε ποτάμι που κατάπιε κάθε νοσταλγό του Χίτλερ και κάθε υποστηρικτή «της τιμής και του αίματος». Πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, πολιτισμική και πολιτική καταδίκη των φασιστών σε κάθε γειτονιά της χώρας, ενημερωτικές εκδηλώσεις με σκοπό την ανάλυση και χαρτογράφηση του νεοναζισμού και φυσικά μια δικαστική διαδικασία με την ιστορική κατάληξη της 7ης Οκτωβρίου του 2020, είναι λίγα από τα αμέτρητα γεγονότα που προκάλεσε το αντιφασιστικό κίνημα της τελευταίας δεκαετίας και καθόρισαν την επόμενη γενιά. Τη γενιά του Παύλου.

 Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2023

Ο αντιφασιστικός Σεπτέμβρης τη φετινή χρονιά συμπίπτει με την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στην Βουλή, συμπίπτει με την υποψηφιότητα καταδικασμένων νεοναζί για το Δήμο της Αθήνας, συμπίπτει με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από νεοναζί – εγκληματίες οπαδούς και συμπίπτει εν γένει με μια προσπάθεια αναδημιουργίας ενός κραταιού ακροδεξιού – ρατσιστικού – εθνικιστικού πόλου.

Δέκα χρόνια μετά δεν έχουμε ξεχάσει και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε το παρόν και το μέλλον μας στους φασίστες. Καμία ανοχή σε οποιοδήποτε ψήγμα φασιστικού λόγου και έργου. Δε θα περάσει ο φασισμός! Οι εκδηλώσεις του Σεπτέμβρη, από την πορεία και τη συναυλία μέχρι τις πολιτικές ομιλίες και τα πολιτισμικά δρώμενα, συνιστούν τις ανησυχίες μας, τις χαρές μας, τις αμφιβολίες μας, τις αντιφάσεις μας, τις δράσεις και τις σκέψεις μας, συνιστούν τη ζωή μας ενάντια στο κίνημα του θανάτου.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε στον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη για να δώσουμε στους νοσταλγούς των ηττημένων του Β’ παγκοσμίου πολέμου να καταλάβουν ότι στη θέαση του κτήνους θα κάνουμε ότι έκανε και ο Παύλος μας.

Πρόγραμμα

Scroll to Top