Εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη στη Λέσχη Αναιρέσεις σε Αθήνα & Πάτρα – Οκτώβρης 2023

Γεμάτες κόσμο οι Λέσχες μας στην Αθήνα και στην Πάτρα, γεμάτες συζητήσεις, γεμάτες αλληλεγγύη προς τον λαό της Παλαιστίνης.

Η παρακάτω εικόνα τα λέει όλα. Ποια είναι η αιτία και ποιος ο ένοχος…

4 στιγμιότυπα της ιστορίας σε εικόνες: Τα Παλαιστινιακά εδάφη πριν το 1947. Τα Παλαιστινιακά εδάφη που προέβλεπε ο χάρτης κατανομής εδαφών του ΟΗΕ του 1947 για τη δημιουργία 2 κρατών. Τα Παλαιστινιακά εδάφη μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 και την επίθεση-πόλεμο του Ισραήλ το 1967. Τα Παλαιστινιακά εδάφη μετά το 2005, αμφισβητούμενα ακόμα και αυτά με τους εποικισμούς που συνεχίζονται…

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Και όσοι δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν το κατανοούν, έχουν ευθύνη.

«Η ζωή των Ισραηλινών είναι πιο σημαντική από αυτή των κατοίκων της Γάζας» δήλωνε πριν κάποια χρόνια ο Εχούντ ‘Ολμερτ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προκάτοχος του Νετανιάχου.

Η λεγόμενη «διεθνής κοινότητα» της «πολιτισμένης Δύσης» και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών τύπου ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ, ασχολείται τις τελευταίες μέρες με μεγάλη σχολαστικότητα με τη Μέση Ανατολή, καταδικάζοντας την επίθεση Παλαιστινίων σε πόλεις του Ισραήλ. Από κοντά και διάφοροι δημοσιογράφοι και τα κυρίαρχα ΜΜΕ που έγιναν ξαφνικά «ευαίσθητοι». Ακόμα και δίωξη της αλληλεγγύης και των αλληλέγγυων στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ζητούν κάποιοι γραφικοί κονδυλοφόροι και αστοί πολιτικοί.

Ομοβροντία για τις «εικόνες ντροπής» στο Ισραήλ σε μια προσπάθεια κατευθυνόμενης συμπάθειας και στήριξης των κατακτητών. Βεβαίως δεν είχαν γράψει και δεν είχαν πει κουβέντα καμία από τις δεκάδες και εκατοντάδες φορές που ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ έσφαζε παιδάκια, βομβάρδισε αμάχους, έκλεινε νοσοκομεία, ανατίναζε σπίτια, έκανε βασανιστήρια. Δεν μίλησαν ποτέ για το γεγονός ότι η Γάζα είναι ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου σε μία έκταση μικρότερη από τη Νάξο ζουν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι στοιβαγμένοι και αποκλεισμένοι από στεριά, αέρα και θάλασσα, σε κατάσταση διαρκούς πολιορκίας για πάνω από 16 χρόνια! Καταδικάζουν την «έξοδο» των πολιορκημένων και όχι το στρατό κατοχής που πολιορκεί σκοτώνοντας για χρόνια.

Όπως υπογραμμίζει και ο γνωστός Ισραηλινός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκιντεόν Λεβί σε άρθρο του με τίτλο «Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει 2.000.000 κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα»: «θα πυροβολούμε αθώους ανθρώπους, θα τους βγάζουμε τα μάτια και θα τους σπάμε τα κεφάλια, θα εκδιώκουμε, θα κατάσχουμε, θα ληστεύουμε, θα αρπάζουμε τους ανθρώπους από τα κρεβάτια τους, θα πραγματοποιούμε εθνοκάθαρση και φυσικά θα συνεχίζουμε την απίστευτη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και όλα θα είναι εντάξει;»

Η «διεθνής κοινότητα» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΗΕ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ διεθνώς καταδικάζουν τη βία (των Παλαιστινίων), αλλά κάνουν πως δεν βλέπουν τους 10.000 φυλακισμένους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στο Ισραήλ, χωρίς καν δίκη πολλές φορές. Δεν ασχολήθηκαν με τα 500 ανήλικα παιδιά και Παλαιστίνιες γυναίκες στις ισραηλινές φυλακές. Δεν λένε κουβέντα για τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους εποίκους και τα πογκρόμ τους στη Δυτική Όχθη. Δεν υπάρχουν για αυτούς ούτε οι 4.000.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες σε άλλες χώρες, στα στρατόπεδα προσφύγων. Ασχολούνται βεβαίως πολύ με τις ρουκέτες των Παλαιστινίων, αλλά όχι με τα πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής που κατέχουν, ούτε με τα φονικά ελικόπτερα Απάτσι και τα υπερσύγχρονα F-16 που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί κάθε τόσο, όπως και τώρα εκτεταμένα στη Γάζα. Σιώπησαν και σιωπούν για 75 χρόνια που διαρκούν οι δολοφονικές πολιτικές και πρακτικές, για την κατοχή που πραγματοποιεί το Ισραήλ…

Και τώρα δήθεν «πέφτουν από τα σύννεφα» για τη βία στη Μέση Ανατολή και τις ακρότητες…! Και στέλνουν Αεροπλανοφόρα, φρεγάτες, ταξιαρχίες, στρατιωτικό υλικό, κ.ο.κ.

Γι΄ αυτό οι λαοί πρέπει να στηρίξουν και να σταθούν με αλληλεγγύη στις μεγάλες δίκαιες εξεγέρσεις!

Αυτά και ακόμη περισσότερα συζητήσαμε με πλήθος αγωνιστών/τριών στις εκδηλώσεις μας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και στις 2 πόλεις.

Scroll to Top