Αναιρέσεις για τον ποιητή Τ. Λειβαδίτη: Μια παράσταση που πλημμύρισε συναισθήματα εκατοντάδες θεατές

Με πολύ μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η παράσταση «Ακόμα και η ζωή μου αποχτά σημασία, όταν τη διηγούμαι σε κάποιον άλλον» με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από τη γέννηση του Τάσου Λειβαδίτη από το project Αναιρέσεις, τη Δευτέρα 19/12 στο ΙΛΙΟΝ plus.

Οι δυο όροφοι του χώρου γέμισαν ασφυκτικά από νωρίς με εκατοντάδες κόσμου (πάνω από 370 θεατές) που ανυπομονούσαν να παρακολουθήσουν τη μουσικοχορευτική παράσταση – αφιέρωμα, που περιλάμβανε αφήγηση του έργου και της ζωής του ποιητή, απαγγελία ποιημάτων, χορογραφίες και μουσική σε στίχους του ποιητή από ορχήστρα. Μια παραγωγή που διοργανώθηκε εξ’ ολοκλήρου από μέλη και φίλους/ες των Αναιρέσεων και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Μέσα από την παράσταση έγινε η προσπάθεια να παρουσιαστεί ολόπλευρα το έργο του, να τεθούν με ενδιαφέρον τρόπο ζητήματα για μια άλλη κοινωνία και τη συμβολή της τέχνης σε αυτή την κατεύθυνση, να εξιστορηθούν με έναν σύγχρονο τρόπο το έργο και η ζωή ενός ποιητή σημαντικού για το κομμουνιστικό κίνημα και ρεύμα. Φάνηκε πως αυτές οι ιδέες δεν παλιώνουν αλλά είναι εφικτό να επανέλθουν με μια σύγχρονη οπτική, ικανή να έχει επιμορφωτικό και διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα για τη νέα γενιά, αλλά και να θέτει προβληματισμούς για τους νέους δρόμους που θα πρέπει να ανοίξουμε προς μια νέα «συλλογική ουτοπία». Το ταξίδι στην ιστορία, η εκδήλωση συναισθημάτων μέσα από τον αγώνα, τη συντροφικότητα, την αυταπάρνηση, τον έρωτα, την εξορία, η βαθιά συγκίνηση και η λυτρωτική αίσθηση που άφησε στο κοινό η παράσταση αποτυπώθηκαν στην τεράστια προσήλωση κατά τη διάρκειά της και στο θερμό χειροκρότημα στο τέλος, που αποθέωσε τους καλλιτέχνες.

Σίγουρα κανένα αφιέρωμα δεν μπορεί να συμπυκνώσει στην ολότητα του την σημαντική παρακαταθήκη που μας έχει αφήσει ο ποιητής, παρά μόνο να αναδείξει πτυχές του έργου και των δράσεων του,  που αποδεικνύουν πως η επαφή και η συνάντηση της ριζοσπαστικής τέχνης με τη ριζοσπαστική πολιτική δράση και σκέψη στο σήμερα, αποτελεί προϋπόθεση στο δρόμο για την προσέγγιση μιας απελευθερωμένης σύγχρονα κομμουνιστικής κοινωνίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες τους συντελεστές που συνέβαλλαν στη διοργάνωση της παράστασης.

Δίνουμε ραντεβού για τις επόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες του project Αναιρέσεις από την αρχή του 2023, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και ο νέος χώρος που θα φιλοξενήσει τη Λέσχη Αναιρέσεις στην Αθήνα.

Για όλα τα τελευταία νέα μείνετε συντονισμένοι/ες:

Facebook: @anaireseis
Twitter: @anaireseis
Scroll to Top