Δυναμικό ξεκίνημα της νέας Λέσχης Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη

🏠Η Λέσχη Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης επέστρεψε δυναμικά, σε έναν νέο όμορφο και ζεστό χώρο στην οδό Πελοποννήσου 4.

👉Το Σάββατο 09/12/2023 τα εγκαίνια ξεκίνησαν με μία εκδήλωση με θέμα «Ένας άλλος, απελευθερωτικός πολιτισμός» με ομιλητές τον Βασιλη Τσιράκη, Μενέλαο Εξίογλου και την Χριστίνα Αλεξανδρίδη, ενώ έγιναν παρεμβάσεις από πολιτιστικούς χώρους και στέκια της πόλης. Κατά την εκδήλωση αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος, όσον αφορά τον χαρακτήρα του πολιτισμού της απελευθέρωσης και χειραφέτησης, της από τα κάτω τέχνης, λαμβάνοντας παράλληλα σοβαρά ερεθίσματα για εμβάθυνση της συζήτησης αυτής. Η βραδιά έκλεισε με Vinyl DJ Set, ενώ την Κυριακή 10/12/2023 οι Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης οργάνωσαν την προβολή της νέας ταινίας του Βασίλη Τσιράκη «Φαύλος Κύκλος» και στη συνέχεια ακολούθησε ηπειρώτικο γλέντι με τους «ΑΧΠΑΝ» στη Λέσχη.

👉Την Τρίτη 12/12/2023 προβλήθηκε στη Λέσχη Αναιρέσεις η ταινία «Γάζα Αγάπη μου» και ακολούθησε συζήτηση με την πρωταγωνίστρια της ταινίας Μανάλ Άγουαντ και τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Φραγκούλη τόσο για την ταινία και τον παλαιστινιακό κινηματογράφο, όσο και για τα γεγονότα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη!

✌️Η Λέσχη Αναιρέσεις και στη Θεσσαλονίκη, στοχεύει να αποτελέσει έναν χώρο αμφισβήτησης, ανταλλαγής ανατρεπτικών απόψεων και ιδεών, συλλογικής δημιουργίας, ανάδειξης ενός άλλου απελευθερωτικού πολιτισμού, έναν χώρο συνεύρεσης της «ανήσυχης» νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού.

Photostory – Αναιρέσεις: The Project

 

Scroll to Top