Διαβάστε και Κατεβάστε το Νέο Τεύχος του Περιοδικού «Αναιρέσεις»

Όπως θα έχετε δει οι Αναιρέσεις εκσυγχρονίζονται σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στο διαδίκτυο. Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε τη νέα μας ιστοσελίδα με όλες τις νέες λειτουργίες.

Από σήμερα και με τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία στην διακίνηση του έντυπου τεύχους «Αναιρέσεις», το περιοδικό μπορεί να φτάσει στα χέρια σας ηλεκτρονικά, με την ελάχιστη συνδρομή των 2€ κάνοντας κλικ εδώ.

Με αφορμή τις εκλογές στις ΗΠΑ, και την ασταθή κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την εκλογή Μπάιντεν, το τριακοστό έβδομο τεύχος των Αναιρέσεων ταξίδεψε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, για να εκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να αναδείξει την Άλλη Αμερική! Τον Νοέμβρη που εκδόθηκε, τα γεγονότα της 6ης Ιανουρίου με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο δεν είχαν διαδραματιστεί, αλλά μέσα από τα άρθρα του τεύχους είχαμε αναγνώσει το βάθος της πολιτικής και ταξικής πόλωσης στις ΗΠΑ.

Ένα ταξίδι στην ιστορία των ΗΠΑ, στη γέννησή τους, στην οικονομική και πολιτιστική οικοδόμησή τους, με πολιτικές αναλύσεις πάνω στα κινήματα που αναδύθηκαν. Οι κοινωνικές αντιθέσεις που υπήρχαν ανέκαθεν στην σύνθεση αυτής της πολυπολιτισμικής χώρας, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που μαστίζει τις ΗΠΑ, οδήγησε σε πλήθος κοινωνικοπολιτικών κινημάτων, όπως το Black Lives Matter. Το τεύχος των Αναιρέσεων με τίτλο «Η άλλη Αμερική», περιγράφει τις τάσεις αντίστασης και χειραφέτησης, που οδηγούν το δυναμικό που αγωνίζεται καθημερινά στις ΗΠΑ να παλεύει για μία κοινωνία δίχως ανισότητες.

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού «Αναιρέσεις» καθώς και κείμενα – υλικά που έχουμε εκδώσει είναι διαθέσιμα δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας μας στις αντίστοιχες Κατηγορίες: Έντυπο, Εκδόσεις & Περιοδικό καθώς και μέσα από τη σελίδα μας στο Scribd.

 

Scroll to Top