Κυκλοφορεί το νέο Περιοδικό «Αναιρέσεις» | Τεύχος 38

Αφιέρωμα: Η Νεολαία στη Δίνη της Κρίσης και η Κομμουνιστική Προοπτική

Editorial

Για σένα αναγνώστη  που κρατάς στα χέρια σου το τριακοστό όγδοο τεύχος των Αναιρέσεων, μπορεί σε αυτό το διάστημα να έχεις βιώσει την ανθρώπινη απώλεια, μπορεί να έχεις κλειστεί στο σπίτι σου και να βιώνεις τον εγκλεισμό με τον χειρότερο τρόπο, μπορεί ο υπολογιστής να είναι η δουλειά σου ενώ το ίντερνετ ο δρόμος για να πας στη σχολή σου, οι διάφοροι διαδικτυακοί χρήστες οι συμμαθητές σου και η βόλτα σου ένα scroll στα social media.

Στο δρόμο για το πέμπτο της Συνέδριο, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση αποφάσισε να περιγράψει σε αυτό το τεύχος όλα όσα έχουν αλλάξει την περίοδο του κορονοϊού σε κάθε τομέα της ζωής μας, με αφορμή μια ακόμη κρίση. Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις μεσαιωνικής έμπνευσης, η τηλεκπαίδευση και η εδραίωση της στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα παράλληλα με το σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, η καταπάτηση του δημοσίου χώρου από το κεφάλαιο και η «υπεράσπιση» του από δυνάμεις της καταστολής, είναι μόνο λίγες από τις πολλές αλλαγές που γίνονται για μας χωρίς εμάς. Ζητήματα ελεύθερου χρόνου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού απασχολούν την νεολαία αυτό το μετέωρο χρονικό διάστημα, όπως επίσης και η καταστολή που βιώνει κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι της ή που διασκεδάζει σε έναν δημόσιο χώρο.

Βιώνουμε μια νέα κρίση μέσα σε μια ήδη υπάρχουσα. Είμαστε η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη και η αριστερά βρίσκεται ξανά σε αναζήτηση. Όμως, η κομμουνιστική αριστερά έχει χρέος να σταθεί στο ύψος αυτών των ερωτημάτων και να απαντήσει στα στρατηγικά ερωτήματα της περιόδου.

Για σένα, λοιπόν, που νομίζεις πως βιώνεις άλλη μια κρίση, δεινότερη απ’ όλες τις προηγούμενες, η συντακτική των Αναιρέσεων συνέταξε αυτό το τεύχος που κρατάς στα χέρια σου με πολύ κόπο, σκέψη και πάνω απ’ όλα ανησυχία. Στην Συντακτική των Αναιρέσεων είμαστε όλες και όλοι νέες και νέοι που βιώνουμε εκ νέου μια κατάσταση, που από τα μίντια ονομάζεται «πανδημία» και «υγειονομική κρίση», ανά γειτονιές «χούντα» και «φτώχεια». Εμείς βλέπουμε άλλη μια δυνατότητα οργάνωσης της λαϊκής οργής προκειμένου να ζήσουμε σε έναν άλλον κόσμο, δίκαιο, ισότιμο, κομμουνιστικό!

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

*το νέο περιοδικό Αναιρέσεις μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Λέσχες των Αναιρέσεων σε Πάτρα – Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα και Χανιά, από τα μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του Νέου Αριστερού Ρεύματος πανελλαδικά και φυσικά στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Αναιρέσεων το επόμενο διάστημα!

 

Scroll to Top