Αναιρέσεις: anti-war(t) OPEN CALL | ένας κόσμος χωρίς πόλεμο είναι αναγκαίος

📣Οι Αναιρέσεις: the Project καλούν δημιουργούς & καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα Αντιπολεμικό Αφιέρωμα Τέχνης​.

💭Πόλεμος: μια λέξη που έχει μπει για τα καλά στο καθημερινό μας λεξιλόγιο και η φρίκη του σε πρώτο πλάνο στις οθόνες μας. Η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με μια νέα «εποχή των πολέμων» για το -ξανα-μοίρασμα του πλούτου ανάμεσα στους ισχυρούς του κόσμου. Από τη μία η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα που θέλει να καταστρέψει την παλαιστινιακή αντίσταση και να αφανίσει μια για πάντα τους «κολασμένους» της Μέσης Ανατολής. Από την άλλη, ο πόλεμος στην Ουκρανία που συμπληρώνει δύο χρόνια από την έκρηξή του και οι αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου με τη συνεχή απειλή ενός ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου. Συγκρούσεις ανά τόπους οι οποίες δυνητικά σχηματίζουν μια μικρογραφία ενός παγκόσμιου πολέμου με υπαρκτό τον κίνδυνο να διαχυθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πολέμου που διεξάγεται μεν στην άμεσα εμπόλεμη ζώνη, αλλά διαπερνά και διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης ζωής, παίρνοντας για παράδειγμα τη μορφή του «οικονομικού πολέμου» ή άλλοτε του «πολέμου της προπαγάνδας» και του ελέγχου της πληροφορίας.

📝Σε μια περίοδο που ο δημόσιος λόγος κυριαρχείται από τη γλώσσα και την επιχειρηματολογία των ισχυρών για την υπεράσπιση της αναγκαιότητας των πολεμικών συρράξεων, ως project Αναιρέσεις παίρνουμε την πρωτοβουλία να δώσουμε χώρο σε μια άλλη οπτική. Επιδιώκουμε να ανοίξουμε έναν διάλογο με καλλιτέχνες και δημιουργούς σε σχέση τελικά με τον πόλεμο, το «αντι» μας σε αυτόν μαζί με την αναζήτηση ενός παραθύρου πέρα από αυτόν. Σας καλούμε να συμμετέχετε με έργα σας γύρω από τα παραπάνω ζητήματα ή τις όποιες προεκτάσεις τους, με στόχο τη δημιουργία ενός anti-war αφιερώματος τέχνης. Οι συμμετοχές μπορεί να έχουν τη μορφή κειμένου, ποίησης, ταινίας, αφίσας, comic, μουσικής, art zine, όποιας μορφής έργου τέχνης, ή ακόμη και διαδραστικού εργαστηρίου ή εικαστικής παρέμβασης και performance.

📍Σας προσκαλούμε να στείλετε τις συμμετοχές σας μέχρι και την Κυριακή 11/02 (μέσω e-mail στο anaireseis@gmail.com) μαζί με στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο/ψευδώνυμο, τηλέφωνο ή (και) social media, προαιρετικά ιδιότητα) και (χωρίς να είναι υποχρεωτικό) μια σύντομη περιγραφή ή δυο λόγια που θα θέλατε να το συνοδεύουν.

➡️Σημειώσεις:
◾️Οι συμμετοχές μπορεί να είναι σε όποια μορφή θεωρεί κατάλληλη η/ο δημιουργός.
◾️Κάθε δημιουργός μπορεί να υποβάλει έως και 3 έργα και το όνομά (ή ψευδώνυμό) του/της.
◾️Θα ληφθούν υπόψην υποβολές σχετικές με τα παραπάνω θέματα. Προτάσεις που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε μορφή ρητορικής μίσους θα αγνοηθούν.
◾️Τα έργα δεν αξιολογούνται από κάποιου τύπου κριτική επιτροπή. Δεν υπάρχει χρηματική αμοιβή για τις συμμετοχές. Στους χώρους των λεσχών Αναιρέσεις, θα υπάρξει κουτί οικονομικής ενίσχυσης, το ποσό του οποίου θα διατεθεί ισόποσα στις/στους δημιουργούς.
◾️Ανάλογα με τη μορφή του έργου, η ομάδα διοργάνωσης θα επικοινωνήσει μαζί σας για την προβολή του στον χώρο των λεσχών (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη), το φεστιβάλ, τα έντυπα ή το site και τα social media του project αναιρέσεις.

Scroll to Top