Η Τέχνη Συναντά τον Αγώνα | Μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης στην Καβάλα

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης συνάντησαν εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, σε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στα πετρέλαια.

O αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, ενάντια στις απολύσεις, χτίζοντας ένα ισχυρό και αγωνιστικό σωματείο, οι μάχες που έδωσαν ενάντια στην καταστολή το προηγούμενο διάστημα, έχουν αλληλέγγυους όχι μόνο τους κατοίκους της Καβάλας, αλλά όλο τον λαό. Η ιδιωτική εταιρία ENERGEAN OIL & GAS που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα πετρελαίου, με πρόσχημα τις δήθεν δύσκολες οικονομικές συνθήκες στοχεύει σε μαζικές απολύσεις (με το πρόσχημα των εθελούσιων παραιτήσεων) θέλοντας να έχει ένα ηλικιακά νέο, ευέλικτο, φτηνό εργατικό δυναμικό και φυσικά χωρίς τα «κακά» σωματεία και τον συνδικαλισμό, ώστε οι εργάτες να μην διεκδικούν καλύτερους όρους δουλειάς.

Οι μεγάλοι αγώνες των διανομέων, των λιμενεργατών της COSCO, των εργατών στην Καβάλα και στη ΛΑΡΚΟ, των Αγροτών αυτές τις ημέρες, μας γεμίζουν δύναμη και ελπίδα. Παράλληλα, μέσα από τέτοιες κινήσεις καλλιτεχνών, δημιουργείται ευρύτερο ρεύμα στήριξης και αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αλήθεια, αυτός δεν είναι και ο ουσιαστικός ρόλος του πολιτισμού και της τέχνης; Να απελευθερώνει, να βλέπει μπροστά, να στέκεται πλάι σε κάθε μικρή και μεγάλη προσπάθεια όσων θέλουν μια άλλη κοινωνία, δίχως εκμετάλλευση, δίχως εξαθλίωση.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην Καβάλα. Δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Καβάλα OIL Εργατιά – Όλοι Ενωμένοι σαν Γροθιά

Παρακάτω συγκεντρώσαμε οπτικοακουστικό υλικό από τη συναυλία αλληλεγγύης:

 

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και μνημείο

Scroll to Top