Χαιρετισμός του Κόμματος των Εργατών της Τουρκίας (TIP) στη συναυλία αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Αρχικά, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτήν την συντροφική και ειλικρινή πράξη αλληλεγγύης.

Η χώρα μας ταρακουνήθηκε από τους δύο σεισμούς με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές. Δυστυχώς οι μετασεισμοί ακόμα συνεχίζονται. Παρόλο που ο σεισμός αποτελεί φυσικό φαινόμενο, γνωρίζουμε πως μπορούσε να υπάρξει πρόληψη για τις συνέπειες του, και για αυτόν τον λόγο λυπούμαστε ακόμη πιο βαθιά για τις απώλειες δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Ο λαός μας έχασε τη ζωή του, λόγω των πολιτικών του καθεστώτος Ερντογάν, που μετρούν πάνω από 20 χρόνια κλοπών, λεηλασιών και ιδιωτικοποιήσεων. Τα ιδρύματα που μετατράπηκαν σε εργαλεία αναζήτησης κέρδους δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις συνέπειες του σεισμού. Δεν είδαμε κανένα κρατικό όργανο ή αξιωματούχο στο πεδίο των καταστροφών τις πρώτες 48 ώρες, χρονικό διάστημα εξαιρετικά κρίσιμο για την αντιμετώπιση του σεισμού. Το κόμμα μας, οργάνωσε τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας σε ειδικό Κέντρο Συντονισμού Καταστροφών που ίδρυσε αμέσως μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς. Με αυτόν τον τρόπο παραδώσαμε ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους των σεισμόπληκτων περιοχών. Η εθελοντική μας ομάδα στηρίχθηκε με πάνω από 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών διαφόρων πεδίων, ενώ ακόμη συνεχίζει τη δράση της στις περιοχές αυτές. Παράλληλα, γνωρίζοντας πως είναι μια προσωρινή λύση, κατασκευάσαμε μια «πόλη» με περίπου 50 κοντέινερ, ώστε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται στο πρόβλημα στέγης των σεισμόπληκτων, που αποτελεί βασική ανάγκη.

Δυστυχώς, βιώσαμε την χειρότερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της Τουρκίας, σε συνδυασμό με την χειρότερη πολιτική καταστροφή στην ιστορία της Τουρκίας, που φέρει το όνομα του κυβερνόντος κόμματος AKP. Παράλληλα, το κεφάλαιο θέλει να κερδοσκοπήσει εις βάρος του καταστροφικού κοινωνικού και σωματικού πόνου που το ίδιο έχει προκαλέσει. Αγωνιζόμαστε τόσο ενάντια σε αυτές τις πολιτικές όσο και με στόχο να απαλύνουμε τις πληγές του λαού μας.

Η συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνετε, αγαπητοί μας σύντροφοι, που δεν μας αφήσατε μόνους από την πρώτη στιγμή του σεισμού, σημαίνει πολλά για εμάς.

Σας χαιρετούμε με τα πιο ειλικρινή και επαναστατικά μας αισθήματα,

Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων
Κόμμα Εργατών της Τουρκίας (TIP)

Scroll to Top