1 Χρόνος Νέα Λέσχη Αναιρέσεις στην Αθήνα

Η Λέσχη Αναιρέσεις στην Αθήνα κλείνει 1 χρόνο λειτουργίας στο νέο της σπίτι, στην Φερών 3 στη Βικτώρια. Στον τελευταίο αυτό χρόνο προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο ανοιχτό στην αναζήτηση γύρω από την ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική και τη θεωρία, έναν χώρο συλλογικής έκφρασης, ψυχαγωγίας και συνάντησης. Στον χρόνο αυτό φιλοξενήσαμε δράσεις, όπως πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, προβολές ή μουσικές βραδιές, παιδική γωνιά με παιχνίδι και παραμύθι, διοργανώσαμε συλλογικές επισκέψεις σε θέατρα και κινηματογράφους. Δημιουργήσαμε συλλογικά τις δικές μας παραστάσεις, εκθέσεις και αφιερώματα και πρόσφατα συγκροτήσαμε τη δική μας ανοιχτή ομάδα παραδοσιακών χορών. Συνεχίζουμε, φιλοδοξώντας η δράση μας να μεγαλώσει και να αγκαλιάσει πλατύτερα την ανατρεπτική δημιουργία και αναζήτηση. Συμβάλλοντας στην ψηλάφηση ενός απελευθερωτικού πολιτισμού και τρόπου ζωής που αντιπαρατίθεται στην παρακμή του σύγχρονου καπιταλισμού, με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και την ανάδειξη της κομμουνιστικής προοπτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, το τριήμερο 18-19-20 Απριλίου σας καλούμε στον χώρο μας για να γνωρίσετε και να στηρίξετε τη νέα πρωτοβουλία που θα εμπλουτίσει τη δράση μας, το βιβλιοπωλείο της λέσχης Αναιρέσεις. Παράλληλα, εγκαινιάζουμε την έκθεση «anti-war(t): ένας κόσμος χωρίς πόλεμο είναι αναγκαίος».

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Πέμπτη 18 Απριλίου | 17:30 – 23:00 | Εγκαίνια μόνιμου Βιβλιοπωλείου της Λέσχης Αναιρέσεις – Στον χώρο της λέσχης θα λειτουργεί οργανωμένο βιβλιοπωλείο με σειρά εκδόσεων, επιλεγμένων από εμάς που θα ανανεώνονται ανά περιόδους. Θα βρείτε σε προσιτές τιμές, πολιτικά δοκίμια, λογοτεχνία, ποίηση, κόμικ, περιοδικές εκδόσεις, fanzin, αυτοεκδόσεις και άλλα. Θα βρείτε επίσης τις εκδόσεις των Αναιρέσεων (περιοδικό, αφιερώματα κλπ) και την εφημερίδα ΠΡΙΝ.

Πέμπτη 18, Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Απριλίου | 17:30 – 23:00 | Bazaar Βιβλίου & After Bar

Σάββατο 20 Απριλίου | 19:30 – 22:30 | Εγκαίνια Έκθεσης «anti-war(t): ένας κόσμος χωρίς πόλεμο είναι αναγκαίος» – Σε μια περίοδο που ο δημόσιος λόγος κυριαρχείται από τη γλώσσα και την επιχειρηματολογία των ισχυρών για την υπεράσπιση της αναγκαιότητας των πολεμικών συρράξεων, παίρνουμε την πρωτοβουλία να δώσουμε χώρο σε μια άλλη οπτική. Έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς & καλλιτέχνες για ένα Αντιπολεμικό Αφιέρωμα Τέχνης, η λέσχη Αναιρέσεις Αθήνας παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο “anti-war(t): ένας κόσμος χωρίς πόλεμο είναι αναγκαίος”. Η έκθεση περιλαμβάνει μια πρώτη συλλογή έργων από τις συμμετοχές που στάλθηκαν, καθώς και αφιέρωμα σε έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον πόλεμο κατά της Παλαιστίνης, έργα που εκφράζουν με μια άλλη ματιά τη βαναυσότητα του πολέμου, αλλά και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ειρήνη και ελευθερία.

Παρασκευή 26 Απριλίου | 22:00 | Cocktail Party

Scroll to Top