Πλούσιο Φωτογραφικό Υλικό από τις Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη

Οι πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις των Αναιρέσεων πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος για το τριήμερο των Αναιρέσεων επιλέξαμε τον χώρο του campus του ΑΠΘ, έναν χώρο που τους προηγούμενους μήνες σηματοδότησε τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων, εργαζομένων και αλληλέγγυου κόσμου ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη, ενάντια στην ακραία καταστολή και την αστυνομοκρατία. Το πανεπιστήμιο για εμάς είναι χώρος ασύλου για τους αγώνες και τις ελευθερίες μας και όπως δεν αφήσαμε πριν κάποιους μήνες αυτό να γίνει παρελθόν, έτσι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μόρφωση και δουλειά στο ύψος των αναγκών μας. Με το τριήμερο των Αναιρέσεων, τα γρασίδια της φιλοσοφικής γέμισαν ξανά πολιτική και πολιτιστική ζωή, συζητήσαμε από την τέχνη και τον ανατρεπτικό πολιτισμό μέχρι το εργατικό κίνημα και την αναγκαιότητα και δυνατότητα του κομμουνισμού στον 21ο Αιώνα.

Ευχαριστούμε όλους και όλες που στήριξαν για άλλη μια χρονιά το project Αναιρέσεις, τους μικρούς δημιουργούς που έφτιαξαν ένα όμορφο bazaar, την ΒΙΟΜΕ, που για άλλη μια χρονιά διέθεσε τα προϊόντα της, τα βιβλιοπωλεία, τους καλλιτέχνες που μας έδωσαν τις ταινίες μικρού μήκους αλλά και τους φωτογράφους που με τις φωτογραφίες τους έδωσαν εικόνα στις έννοιες “καταστολή” και “τέχνη σε καιρό πανδημίας”. Από το τριήμερο δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι μουσικοί της πόλης που μας έχουν συντροφεύσει ξανά σε φεστιβάλ Αναιρέσεων αλλά και στις καταλήψεις μας στο ΑΠΘ. Σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής, υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης επιλέγουμε να προβάλουμε ένα πολιτιστικό αντιπρόταγμα συλλογικής ζωής και κουλτούρας “από τα κάτω” ενάντια στην εμπορευματοποιημενη τέχνη του κέρδους.

Στο δυσοίωνο μέλλον που μας περιγράφουν απαντάμε συλλογικά γιατί στα συλλογικά προβλήματα δεν χωρούν ατομικές λύσεις. Θα τα ξαναπούμε στους αγώνες, και σε όσα όμορφα έρχονται σύντομα! Με πρώτη στάση το camping Αναιρέσεις στο τέλος του Ιουλίου #stay_tuned.

Απολαύστε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από όσα έγιναν στις εκδηλώσεις των Αναιρέσεων στη Θεσσαλονίκη!

 

 

 

 

Scroll to Top