Εκδήλωση: «50 Χρόνια Hip-Hop | Από τον κοινωνικό αποκλεισμό στην έκφραση της αμφισβήτησης»

🔜Οι Αναιρέσεις σας προσκαλούν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 19:30 στη Λέσχη Αναιρέσεις στην Αθήνα (Φερών 3, Βικτώρια).

❓Πώς επηρεάστηκε από τις κοινωνικές εξελίξεις ένα από τα πιο μαχητικά είδη τέχνης, το hip-hop, από την πρώτη του εμφάνιση, 50 χρόνια πριν, μέχρι και σήμερα;

👉Η Τέχνη ήταν και θα είναι πάντα όπλο. Έχει τη δύναμη να επηρεάσει συνειδήσεις, να συμβάλει στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της «μαύρης» πραγματικότητας, να περιγράψει ό,τι ονειρευόμαστε για τον κόσμο που θα θέλαμε να ζούμε.

❓Ποιο hip-hop λοιπόν θέλουμε κι έχουμε ανάγκη στο σήμερα;

❓Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη σκηνή, πώς επηρέασε αλλά και πώς επηρεάστηκε από τις καμπές του κινήματος; Πώς μπορούν οι καλλιτέχνες να πάρουν θέση μέσα από τα έργα τους στα καίρια ζητήματα της εποχής και να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός οράματος για έναν άλλο Πολιτισμό και μια άλλη κοινωνία;

👉Με αυτά τα ερωτήματα λοιπόν προσπαθούμε να αναμετρηθούμε ως Αναιρέσεις. Θέλουμε να ψηλαφήσουμε και να επεξεργαστούμε το πώς και το γιατί, ώστε να βρούμε συλλογικά τον τρόπο να δημιουργούμε και να μιλάμε για μια τέχνη που μας χωράει συνολικά.

👉Καλούμε όλες και όλους να ανοίξουμε μια κουβέντα γύρω από το hip-hop. Απευθυνόμαστε σε καλλιτέχνες και κοινό, θέλοντας να ακούσουμε πώς οι ίδιοι και οι ίδιες οραματίζονται την τέχνη που αναπαράγουν και δημιουργούν.

💬Ομιλητές:
◼️Dave – Μουσικός, μέλος των ΦΡΑΞΙΑ, Συγγραφέας, Αρθρογράφος
◼️MC Yinka – Μουσικός
◼️Χρήστος – Μουσικός, μέλος των Social Waste
◼️Gizah – Μουσικός
◼️Γιάννης Π. – Αναιρέσεις: The Project

Scroll to Top