Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στον Μήνα Υπερηφάνειας και Διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας

Οι Αναιρέσεις αφιερώνουν την τελευταία εβδομάδα του Ιούνη στον Μήνα Υπερηφάνειας και Διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας με την προβολή τριών ταινιών στη Λέσχη Αναιρέσεις της Αθήνας.

Σε μια διαδρομή τριών σταδίων, από την εξερεύνηση προς τη συνειδητοποίηση μέχρι τη διεκδίκηση, μέσα από τις ταινίες που επιλέξαμε, επιδιώκουμε να αναδείξουμε ιστορίες προσωπικών και συλλογικών μαχών απέναντι στα δεσμά του σεξισμού, του κοινωνικού στιγματισμού, της περιθωριοποίησης, του άγχους, της ματαιότητας, της βίας και, προφανώς, της φτώχειας, της μετανάστευσης και του ρατσισμού.

Η ελπίδα, η φιλία, ο έρωτας, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και ο αγώνας μπορούν να έρθουν ως λύτρωση, μέσω διαφόρων δρόμων, ως αναγκαίες, αλλά δύσκολες επιλογές πολλών υπερβάσεων μέσα από κάθε μοναδική ιστορία.

#pridemonth


Τρίτη 27 Ιούνη 2023
Pariah (2011)

Περιγραφή
Μια 17χρονη αφροαμερικάνα παλεύει με τις αντικρουόμενες ταυτότητες, τη φιλία,
τον έρωτα και την οικογένεια σε μια απελπισμένη αναζήτηση της σεξουαλικής έκφρασης.


Παρασκευή 30 Ιούνη 2023
God’s Own Country (2017)

Περιγραφή
Ένας Άγγλος αγρότης ζει μια αδιέξοδη καθημερινότητα μέχρι να βρεθεί στο δρόμο του ο Γκεόργκε, μετανάστης εργάτης από τη Ρουμανία, ο οποίος του δίνει μία ευκαιρία να αγγίξει μια άλλη οπτική στη ζωή.


Κυριακή 2 Ιούλη 2023
Pride (2014)

Περιγραφή
Το Καλοκαίρι του 1984, η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι στην εξουσία και οι ανθρακωρύχοι σε απεργία. Μια queer ομάδα, μαζί με τον κομμουνιστή Μαρκ Άστον, αποφασίζουν να στρέψουν το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα στην υποστήριξη των εργατικών διεκδικήσεων.

 

 

Scroll to Top